News.ua


США анонсували санкції проти «будь-якої китайської компанії», яка допомагає російському ВПК

Апрель 18
18:59 2024

У США вважають, що “пора встановити ціну безмежному партнерству КПК (Комуністичної партії Китаю) з Росією”

Перед початком війни в Україні Москва та Пекін оголосили про «безмежне партнерство», і з того часу лідери двох країн неодноразово підтверджували готовність і надалі розвивати близькі відносини.

Але тепер у США вважають, що “пора встановити ціну безмежному партнерству КПК (Комуністичної партії Китаю) з Росією”.

Про це заявив республіканець Майк Галахер, голова спеціального комітету Палати представників зі стратегічної конкуренції між США та КПК. Він співавтор підтриманого обома основними американськими партіями законопроекту про запровадження санкцій проти китайських військових компаній, які надають матеріальну підтримку Росії.

У Вашингтоні дедалі більше стурбовані китайськими постачанням комплектуючих, які використовуються для виробництва озброєнь, які застосовуються у війні з Україною.

Тому Галлахер заявив: “Будь-яка компанія, яка сприяє жахам в Україні, як це робить китайський військово-промисловий комплекс, заслуговує на те, щоб випробувати на собі всю силу американських санкцій”.

Законопроект із характерною назвою No Limits Act («Закон без обмежень») дасть таким компаніям 180 днів на відхід з російського ринку, перш ніж на них будуть накладені «повні блокуючі санкції».

Список таких компаній вестиме уряд США.

Співавтор документа Джон Муленар, який незабаром змінить Галлахера на посаді голови комітету, заявив, що Китай та Росія «спільно намагаються завдати шкоди Америці та нашим союзникам». Новий законопроект, за його словами, спрямований на те, щоб «посилити санкції щодо військових компаній у Китаї, які співпрацюють із Росією та допомагають модернізувати збройні сили самого Китаю».

Источник: borgexpert.com

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Смартфони Huawei Pura70 вийдуть за межі китайського ринку

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua