News.ua


SpaceX виведе на орбіту чергову партію супутників для доступу в інтернет

Январь 23
04:17 2020

Американська компанія SpaceX планує здійснити 24 січня запуск з метою виведення на орбіту 60 мікросупутників системи Starlink для забезпечення високошвидкісного доступу в інтернет. Про це повідомляє УНН з посиланням на сторінку проекту в Twitter.

У SpaceX розраховують, що старт буде здійснений о 10:54 за часом Східного узбережжя США (17:54 за київським часом) з бази ВПС США на мисі Канаверал в штаті Флорида. Раніше запуск неодноразово відкладався. У понеділок причиною цього стали несприятливі погодні умови.

Мережа Starlink призначена для забезпечення доступу в інтернет користувачів на всій планеті за рахунок розгортання на навколоземній орбіті великої кількості малих апаратів (вагою до 500 кг). Ця система зв'язку повсюдно, включаючи важкодоступні й малонаселені райони, буде забезпечувати широкосмуговий доступ в інтернет на швидкості 1 гігабіт на секунду, що відповідає стандарту 5G.

На початковому етапі SpaceX планує забезпечити високошвидкісний доступ в інтернет для жителів півдня США до кінця 2020 року. За оцінкою компанії, розміщення на орбіті в цілому 11 тис. Супутників і введення їх в експлуатацію обійдеться в 10 млрд доларів.

У травні 2019 року в космос були виведені перші 60 супутників, в листопаді на орбіту була доставлена друга угруповання апаратів Starlink, третя — раніше в січні.

Источник: unn.com.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

На е-Карті для ветеранів доступна інформація про понад 9 тисяч послуг

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua