News.ua


Ситуація у Бєлгородській області спровокувала у російському інформпросторі паніку – ISW

Май 23
10:30 2023

Прорив оборонних укріплень під Білгородом застав російську владу зненацька

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передає Хронікерс.

Зазначається, що деякі провоєнні блогери зациклилися на тому, що “РДК” і “ЛСР” складаються здебільшого з росіян, назвали їх зрадниками Росії, безпідставно звинувативши у роботі на ГУР.

Крім того, більшість воєнкорів припустили, що атака була цілеспрямованою інформаційною операцією, яка мала на меті відвернути увагу від нібито захоплення Бахмута та посіяти паніку в російському інформаційному просторі.

Терорист Ігор Стрєлков-Гіркін заявляв, що передбачав такі рейди і вважає їх частиною ширшої української контрнаступальної стратегії.

Тим часом ватажок “Вагнера” Євген Пригожин, коментуючи інцидент, звинуватив російський уряд та міоборони сприянні атацівч через неспроможність зміцнити російські кордони.

В ISW наголошують, що перша лінія російських оборонних укріплень пролягає за 2 км від Гори-Подолу. Є припущення, що силам “РДК” вдалося пробити її. Це свідчить про слабкість цих укріплень та неукомплектованість професійним особовим складом.

Источник: hronikers.com

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

В Естонії дозволять голосувати на виборах за допомогою смартфона

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua