News.ua


Розкрито 12 продуктів, які знижують ризик інфаркту в два рази

Июнь 12
21:51 2023

Серед різних солодощів для серця найбільш корисний темний шоколад. Згідно з проведеними дослідженнями, він знижує ризик засмічення зайвим кальцієм судин на 32%, а ризик розвитку ішемії серця – на 57%.

Експерти перерахували продукти, що знижують ризик серцевого нападу в два рази.

На думку фахівців, для запобігання кризу необхідно регулярно включати в харчовий раціон оливкова олія, зелений чай, часник і помідори. Також благотворно на серцево-судинну систему впливають бобові, цільнозернові, ягоди, горіхи, авокадо, риба і листові овочі.

Зокрема, помідори, оливкова олія і ягоди позитивно позначаються на серці за рахунок антиоксидантної дії. Крім того, вони усувають запальні процеси і знижують рівень холестерину ЛПНЩ. Зелені листові овочі багаті вітамінами і мінералами, які покращують функцію судин і їх гнучкість.

Источник: novosti24.kyiv.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

У німецькому Бундесвері стався витік даних про таємні онлайн-наради — Die Zeit

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua