News.ua


Позиція Китаю вирішальна для перебігу війни

Май 26
01:59 2024

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає, що підтримка Китаєм Росії є вирішальним фактором у війні РФ проти України.

Про це він сказав в інтерв’ю газеті Welt am Sonntag, передає «Європейська правда» з посиланням на DW.

«Китай каже, що хоче підтримувати добрі відносини із Заходом. У той самий час, однак, Пекін підживлює війну в Європі. Не можете бути і того, й іншого (одночасно. – Ред.)», – наголосив dsy/

Столтенберг зазначив, що Пекін суттєво наростив постачання Москві деталей, мікроелектроніки та технологій, які РФ використовує для виробництва ракет, танків і літаків для війни проти України.

Слова генсека НАТО про «підживлювання війни» суголосні нещодавній заяві представника міністерства закордонних справ КНР, про те, що «Британія, а не Китай, роздмухує вогонь в Україні».

Таким чином у Пекіні відреагували на заяву британського міністра оборони Гранта Шаппса щодо постачань КНР летальних озброєнь Росії .

Генсек НАТО також повідомив, що Альянс готується відігравати значно більшу роль у координації безпекової допомоги Києву. «Для України ще не пізно перемогти. Країни НАТО повинні надіслати Києву більше зброї та боєприпасів, включаючи системи протиповітряної оборони та зброю великої дальності», – зауважив Єнс Столтенберг.

У цьому контексті він наголосив на важливості довгострокових фінансових зобов’язань, які б забезпечили надійність та передбачуваність такої підтримки.

Як повідомлялось, голова Міноборони Британії Грант Шаппс у середу звинуватив Китай у наданні або підготовці до надання Росії летальної зброї для використання у війні проти України.

США раніше звинувачували Китай у допомозі Росії досягти військових цілей в Україні та попереджали про санкції за підтримку російської війни.

Источник: eurointegration.com.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

12 університетів, які випустили найбільшу кількість мільярдерів

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua