News.ua


Nokia відкрила 6G-лабораторію в Індії

Октябрь 11
05:37 2023

Nokia оголосила про створення в Індії спеціалізованої лабораторії, співробітники якої займуться вивченням варіантів використання мобільного зв’язку 6G. Новий підрозділ розташований у глобальному центрі досліджень та розробок Nokia в Бангалорі.

Лабораторія, як зазначається, дозволить прискорити розробку фундаментальних технологій та інноваційних рішень, що базуються на стандарті 6G. Очікується, що послуги 6G дозволять передавати дані зі швидкістю від 100 Гбіт/с до 1 Тбіт/с. Для керування такими платформами планується застосовувати ІІ-алгоритми.

6G-лабораторія Nokia підтримує програму уряду Індії під назвою Bharat 6G Vision. Ініціатива передбачає впровадження 6G в Індії до 2030 року; у проекті беруть участь Airtel, Jio, Vodafone Idea та Tech Mahindra. Лабораторія Nokia функціонуватиме як майданчик для співпраці зацікавлених учасників галузі: вона допоможе у тестуванні та визначенні комерційного потенціалу інноваційних рішень у галузі стільникового зв’язку.

Фахівці лабораторії займуться вивченням концепції «Мережа як датчик». Вона дозволить мережам 6G виявляти та відстежувати об’єкти та людей без необхідності використання додаткових сенсорів. Технологія допоможе об’єднати цифровий та фізичний світи. Наприклад, користувачі матимуть можливість збирати докладну інформацію про своє оточення, взаємодіяти з об’єктами на відстані та ін. Лабораторія також надасть експериментальну платформу для дослідження нових алгоритмів та засобів забезпечення конфіденційності.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Зеленая вода в бассейне: как очистить и поддерживать чистоту народными методами

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua