News.ua


Не викрутилися. Apple постане перед судом через стеження за людьми за допомогою AirTag

Март 19
12:41 2024

Apple не змогла відхилити колективний позов щодо переслідування за допомогою пристроїв AirTag, що призначені для пошуку предметів та улюбленців.

Від початку близько трьох десятків жінок і чоловіків позивалися проти компанії через використання її смартміток AirTags для неправомірної поведінки, називаючи цей гаджет ціною лише 29 доларів «улюбленою зброєю сталкерів і кривдників». Цього тижні окружний суддя США Вінс Чабрія в Сан-Франциско постановив, що троє позивачів у колективному позові висунули достатні претензії щодо недбалості з боку компанії. Інші претензії було відхилено, пише Bloomberg.

У трьох претензіях, які збереглися й чекатимуть на подальший розгляд, позивачі «стверджують, що, коли їх переслідували, проблеми з функціями безпеки AirTag були суттєвими, і що ці дефекти безпеки спричинили їхні травми». Суддя вважає, що вони варті детального розгляду, але припускає, що Apple не зможуть притягнути до відповідальності.

«Зрештою, Apple може мати рацію в тому, що законодавство Каліфорнії не вимагало від неї робити більше, щоб зменшити здатність сталкерів ефективно використовувати AirTags, але це рішення не можна ухвалити на цій ранній стадії», — написав суддя у своєму рішенні.

Источник: techno.nv.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

За тиждень НБУ продав 508 мільйонів доларів на міжбанку

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua