News.ua


Названо речі, які не можна зберігати на підвіконні

Март 22
07:56 2023

Підвіконня, розташоване в невеликій кухні, нерідко застосовується як полиця. Однак багато речей категорично не рекомендується зберігати біля вікна. Отже, розглянемо їхній перелік докладніше.

ПРОДУКТИ ХАРЧУВАННЯ

Виробник наносить на упаковку продуктів інформацію щодо правил їх зберігання. Потрібно дослухатися цієї рекомендації, адже тільки в такому випадку інгредієнти не зіпсуються. Краще класти продукти в прохолодне місце із нормальним рівнем вологості, на них не повинні потрапляти промені сонця. Як ви розумієте, підвіконня не відповідає цим вимогам.

КРИХКІ ПРЕДМЕТИ ЗІ СКЛА

Ви дорожите гарною вазочкою або набором келихів з вишуканого кришталю? Тоді не варто ставити такі вироби на підвіконня. Вони можуть впасти на підлогу через протяг і розлетітися на тисячі уламків. Також на підвіконнях люблять проводити час свійські тварини. Не ставте біля вікна свічки, оскільки сонячне проміння сприятиме швидкій деформації воску.

ПОБУТОВА ХІМІЯ ТА КОСМЕТИКА

Підвіконня не підходить для зберігання аерозолів та парфуму. Це пов’язано з тим, що у відповідній зоні досить гаряче повітря. В результаті постраждає якість косметичних засобів, адже вони зазнають хімічних реакцій. До того ж, засіб може вибухнути, що спричинить сильний переляк.

ПОБУТОВА ТЕХНІКА

У процесі свого функціонування мультиварка, мікрохвильова піч, електрочайник виділятимуть пару. В результаті на склі може з’явитись велика тріщина через різницю температурного режиму. Також підвищений рівень вологості сприяє утворенню конденсату на рамах, вони покриються пліснявою. Якщо підвіконня виконане з деревини, гаряче повітря сприятиме його деформації.

ОКУЛЯРИ ТА ПОВЕРХНІ, ЩО ВІДБИВАЮТЬ

Дзеркало, яке використовується для нанесення макіяжу, а також окуляри доповнені поверхнею збільшення зображення. Ще з часів школи ви знаєте, що лупа дозволяє розпалити багаття. Серйозної пожежі, звичайно, не виникне, але ризик оплавлення жалюзі з пластику не виключений.

ФОТОГРАФІЇ

Фарба, нанесена на спеціальний папір, не може протистояти контакту з променями сонця. Усього за кілька тижнів зображення стануть бляклими та малорозрізними. Якщо фотографії представляють вам цінність, краще прибрати їх в альбом. Набагато краще зберігати фото в цифровому форматі, оскільки це надійно захистить їх від псування.

АКВАРІУМИ ТА КЛІТКИ

Тварини дуже чутливо реагують на протяги, і навіть прямі промені сонця. Наприклад, шиншили застуджуються, якщо температура становить менше +14 градусів. Якщо буде надто спекотно, ваш улюбленець отримає сонячний удар. Вода в акваріумі частіше «цвістиме», якщо він встановлений на підвіконні, оскільки ультрафіолетові промені активують процес фотосинтезу.

Источник: pixelinform.com

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

«Никогда не говорите «нет» красному платью»: Лонгория сверкнула в эффектном наряде

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua