News.ua


Названо 5 причин відмовитися від ноутбука на користь планшета або смартфона

Июнь 24
22:04 2023

Живу в ЖК і у нас є таке правило — непотрібні речі та скарб все залишають у спеціальному місці неподалік місця паркування сміттєвозу. Іду сьогодні, дивлюся, комп’ютер лежить.

Оглянув «бирку» — комп’ютер Celeron, а РК-монітор був настільки товстим, що на вигляд йому не менше 10 років. В принципі, на такому ПК ще можна працювати з документами, дивитися фільми та користуватись софтом тих років. Потім дізнався, що комп’ютер разом зі столом викинув мій сусід купив останній iPad, який замінив всю громіздку техніку.

Які ж є причини у користувача, щоб зробити також? Можна вибрати смартфон або планшет і відмовитись від ПК. Розглянемо 5 причин.

Немає завдань для ПК

Практично все зараз можна зробити за допомогою смартфона чи планшета. Що на iOS, що на Android, та хоч на Harmony OS від Huawei. Є сотні програм, які буквально повторюють функціонал персонального комп’ютера. Якщо у вас немає завдань для ПК, якихось особливо специфічних, то все можна робити на мобільному пристрої.

Невеликий екран? І це не проблема – за наявності сучасного розумного ТБ, вивести зображення на екран можна в пару дотиків. Бездротові клавіатура та миша також чудово працюють зі смартфоном/планшетом.

Можна менше проводити часу біля комп’ютера

Комп’ютер своїм форматом має на увазі «залипання» до нього на тривалий термін. Допустимо, зайшли ви почитати новини. Великий екран (порівняно зі смартфоном) дає більше інформації, а це означає, що ви можете провести ще більше часу за комп’ютером. На екрані мобільного пристрою всі сайти відображають мобільну версію з мінімумом інформації.

Смартфон або планшет дешевше за хороший ноутбук

Більш-менш пристойний ноутбук зараз можна придбати від 20 000 гривень. Це буде мінімальна конфігурація з початковим Intel Core i3 або AMD Ryzen 3 та 8 гігабайтами оперативної пам’яті. А за 40 тисяч можна купити дуже пристойний смартфон чи планшет, на якому можна буде пограти у сучасні мобільні ігри, які анітрохи не гірші, ніж у версії для комп’ютера. А працювати у базових завданнях (документи) можна і на бюджетному устрої.

Планшет або смартфон більш мобільні

Яким би не був ноутбук, він все одно має відчутну вагу та об’єм. А мобільний гаджет, на те є мобільним — не вимагає багато місця. Часто заходжу на бізнес-ланч у кафе, якщо кілька років тому багато хто був із ноутбуками, то зараз використовують планшет з чохлом-підставкою та бездротову клавіатуру з мишею.

Тут є ще один плюс смартфона або планшета: модуль зв’язку вже всередині. А ось для ноутбука потрібно шукати Wi-Fi або роздавати інтернет зі свого смартфона (що сьогодні проблематично, наприклад, МТС не дає можливості це зробити безкоштовно).

Висока автономність

Незважаючи на те, що акумулятор у ноутбуці за своїми розмірами більший, ноутбук все одно програє мобільного пристрою в автономності. А якщо вам потрібно буде зарядити ноутбук? Потрібно шукати розетку або носити з собою об’ємний Power Bank. А ось USB розетки для смартфона є у багатьох громадських місцях. Також нічого не варто носити із собою портативний акумулятор для підзарядки.

PS У БІЛЬШОСТІ ВИПАДКІВ ЗВИЧАЙНИЙ КОРИСТУВАЧ ПК, ЯКИЙ КОРИСТУЄТЬСЯ НИМ НА РОБОТІ, ОБХОДИТЬСЯ БЕЗ ДОМАШНЬОГО КОМП’ЮТЕРА. АЛЕ ТУТ ВАРТО РОЗУМІТИ, ЩО НА 100% ВСІ ЗАВДАННЯ НЕМОЖЛИВО БУДЕ РЕАЛІЗУВАТИ НА МОБІЛЬНОМУ ПРИСТРОЇ. ХОЧА СМАРТФОНИ ТА ПЛАНШЕТИ Є ЗА СВОЄЮ СТРУКТУРОЮ КОМП’ЮТЕРАМИ, АЛЕ АРХІТЕКТУРА ЦИХ ПРИСТРОЇВ СИЛЬНО РІЗНИТЬСЯ МІЖ СОБОЮ.

Источник: itechua.com

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Банкір визнав себе винним у крадіжці $47 млн для інвестицій у криптоактиви

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua