News.ua


«Наше завдання — нарощувати виробництво, щоб у кожної бригади й підрозділу було стабільне забезпечення БПЛА»

Сентябрь 22
11:34 2023

За останній рік в Україні активно розвивається сфера БПЛА. Створили умови для масштабування виробництва дронів у 100 разів, понад 200 компаній почали виробляти дрони, 62 зразки БПЛА отримують державні контракти, а рік тому їх було всього 7. Віцепрем’єр-міністр України з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв’ю каналу Рада розповів про плани виробництва БПЛА в Україні, завдання на цей та наступний роки. 

«Коли бачимо, що знайомі збирають на дрони, донатимо на збори — це вказує на те, що дронів не вистачає. Їх потрібно більше. Необхідно швидше розвиватися, адже зараз відбувається війна дронів. Від кількості БПЛА залежить перевага на полі бою й те, скільки ми зможемо зберегти життів наших воїнів», — сказав Михайло Федоров.

Віцепрем’єр-міністр зазначив, що на наступний рік є більш амбітні плани щодо розвитку технологій в Україні. Завдання — забезпечити Сили оборони більшою кількістю розвідувальних дронів, масштабувати виробництво FPV-дронів та дронів-камікадзе, які літають на довгі дистанції.

«Зараз ми працюємо з потребами Сил оборони на наступний рік. Є оптимізм щодо масштабування виробництва, але є й багато бар’єрів, які потрібно побороти. Цілі й потреби Сил безпеки і оборони диктують, яке потрібно виробництво, на якому рівні, скільки необхідно інвестувати, які спеціалісти потрібні. Насамперед є завдання нарощувати виробництво, щоб у кожної бригади й підрозділу було стабільне забезпечення БПЛА. Щоб командування планувало нові місії й могло розраховувати на системні постачання», — додав Федоров.

Окрім цього, Віцепрем’єр-міністр розповів про роботу платформи Дія.Engine, сервіси, які незабаром запустять у Дії та цифровізацію в Міністерстві оборони. 

Источник: thedigital.gov.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Какой церковный праздник 15 мая 2024 года — традиции и что нельзя делать

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua