News.ua


Найбільша в історії операція зі зміцнення безпеки: у Польщі створюють армію дронів

Май 26
09:24 2024

Віцепрем’єр і міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш анонсував зміцнення східного кордону Польщі, яке буде найбільшим в історії. Крім того, за його словами, буде створено армію дронів. Для Польщі це новий вид військ.

Як передає RMF24, міністр оборони Польщі розповів про заплановане укріплення східного кордону країни під час присяги солдатів та святкування 11-ї Малопольської бригади територіальної оборони в Лимановій. За його словами, це буде Балтійська лінія спільно з балтійськими країнами (Литвою, Латвією і Естонією). Косіняк-Камиш назвав це найбільшою в історії операцією зі зміцнення безпеки Польщі на східному кордоні.

Він також розповів, що крім фортифікаційних споруд буде задіяно сучасну техніку. Йдеться про дронові війська. Планується, що безпілотники, повітряні, наземні, надводні та підводні будуть присутні  у кожному виді збройних сил. Особливу увагу приділятимуть протидії безпілотникам, системам спостереження, системам радіолокації у східній частині Польщі.   

«Два мільярди злотих, які ми спрямовуємо на ці цілі, призначені для посилення безпеки солдата Війська Польського в операціях, що проводяться проти диверсійних дій проти польської держави, включаючи атаки в кіберпросторі», — додав міністр оборони Польщі. 

Источник: informator.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

На Саміті миру у Швейцарії погодили спільне комюніке

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua