News.ua


Медики назвали продукти, які скорочують ризик розвитку діабету

Май 01
18:53 2023

Медики розповіли про продукти, вживання яких дозволяє скоротити ризик розвитку діабету II типу.

В рамках першої роботи фахівці з Європи вирішили вивчити зв’язок між вмістом в організмі вітаміну C і каротиноїдів в крові з ймовірністю розвитку діабету. Учасниками експерименту виявилися понад 9,7 тисячі дорослих, які вперше зіткнулися із зазначеним станом, і контрольна група з понад 13 тисяч громадян без діабету. У підсумку з’ясувалося, що скоротити ризик розвитку захворювання можна, якщо з’їдати кожен день на 66 грамів більше овочів і фруктів.

Друге дослідження проводилося вченими з США. Вони розглянули зв’язок між загальним, а також індивідуальним споживанням цільнозернової їжі і ймовірністю діабету. Залучила робота дані про 158 тисяч людей без вказаної недуги, онкології та проблем з серцем. За допомогою високого споживання цільного зерна цілком реально скоротити ризик діабету на 29%.

Источник: medicalanswers.com.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Радбез ООН відхилив російський проєкт резолюції про нерозповсюдження зброї в космосі

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua