News.ua


Колишньому мільярдеру Сему Бенкману-Фріду світить понад 100 років в’язниці за крадіжку крипти: скільки грошей зникло

Ноябрь 03
15:39 2023

Засновника і колишнього гендиректора збанкрутілої криптовалютної біржі FTX Сема Бенкмана-Фріда визнали винним за сімома пунктами звинувачення. Вирок ще не винесено, однак у сукупності власнику колись мультимільярдного статку загрожує до 110 років позбавлення волі через зникнення $9 млрд клієнтських активів.

Зокрема, «Кучерявого Сема», як його називали у криптоспільноті, визнали винним у шахрайстві та змові з метою шахрайства. Як повідомляє Bloomberg, вирок йому мають ухвалити у березні 2024 року.

Журналісти називають цю справу «найгучнішим кримінальним переслідуванням у світі криптовалют». Держобвинувачення схвалило рішення журі присяжних.

«Він вчинив одне з найбільших фінансових шахрайств в історії Америки. Метою цієї багатомільярдної схеми було зробити його криптокоролем», – заявив прокурор Манхеттена Демієн Вільямс.

За версією прокуратури Бенкман-Фрід особисто розпорядився перевести кошти клієнтів FTX в дочірній хедж-фонд компанії Alameda Research. Надалі ці активи використовувалися для ризикованих інвестицій, політичних пожертв та купівлі елітної нерухомості. Але це стало відомо після банкрутства криптоімперії у 2022 році.

Варто зазначити, що, на відміну від Сема Бенкмана-Фріда, багато інших топ-менеджерів FTX уклали угоду зі слідством і свідчили проти свого колишнього шефа. Деякі аналітики вважають, що відмовившись визнати свою провину і довівши справу до суду, колишній криптомільярдер значно посилив власне становище. Та попри це його адвокат Марк Коен готується подати апеляцію.

«Ми поважаємо рішення журі присяжних, але дуже розчаровані. Містер Бенкман-Фрід наполягає на своїй невинності і продовжить старанно боротися з висунутими йому звинуваченнями», – йдеться у заяві юриста.

Источник: hub.obozrevatel.com

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Поліція Чехії: Російська розвідка у 2014 році підірвала військові склади у Врбетиці

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua