News.ua


Intel запропонувала стежити за користувачами через веб-камери, щоб підвищити автономність ноутбуків

Сентябрь 22
04:09 2023

Одним із найенерговитратніших елементів будь-якого ноутбука є його дисплей. Для зниження витрати заряду батареї лептопів через дисплей, компанія Intel розробила систему, яка автоматично вимикатиме екран ноутбука, коли на нього не дивляться, і включатиме, коли користувачеві він знову знадобиться. Працює система на базі веб-камери, яка стежитиме за користувачем.

Енергозберігаюча функція стала частиною технології Intel Intelligent Display, яка може використовуватись для різних цілей. Наприклад, вона може автоматично знижувати частоту оновлення екрана та його яскравість зниження загального енергоспоживання ноутбука. Технологію продемонстрували Intel на конференції Innovation 2023, яка проходить у Каліфорнії.

Не секрет, що зниження яскравості дисплея або зниження частоти оновлення продовжують час автономної роботи ноутбука. Але в таких випадках нерідко доводиться на деякі компроміси. Технологія Intel може динамічно змінювати налаштування дисплея без втрати якості зображення. За ідеєю, користувач взагалі не повинен замінити змін, а ноутбук тим часом зможе працювати довше.

До складу технології Intel Intelligent Display входить функція регулювання частоти оновлення екрану з урахуванням присутності користувача (user-based refresh rate, UBRR). Під час її увімкнення камера ноутбука визначатиме, чи повернуто обличчя користувача у бік екрану чи ні. Відповідно система самостійно підвищує або знижує яскравість дисплея і його частоту оновлення. А якщо функція визначає, що людина зовсім відійшла від ноутбука або повністю відвернулася, то вона повністю відключає екран для ще кращої економії заряду батареї.

Додатково технологія Intel Intelligent Display може автоматично змінювати частоту оновлення дисплея відповідно до контенту, що відображається на екрані. Прикладом може служити запуск програми відео-дзвінків, де частота оновлення дисплея обмежена 30 кадрами в секунду і ніякої користі від високої частоти оновлення екрану немає. Крім того, система здатна автоматично підлаштовувати рівні яскравості та контрастності з урахуванням контенту, наприклад, за певних сцен у фільмах.

За оцінками Intel, її нова енергозберігаюча технологія може знижувати витрати заряду батареї на величину до 24%. А якщо ввімкнено функцію регулювання « частоти оновлення з урахуванням присутності користувача », що дозволяє повністю відключати дисплей, то економія енергії досягає вже 42%.

У Intel відзначають, що технологія Intelligent Display не вбудована у нові процесори. Для роботи потрібно спеціальний чіп, який вбудовується в дисплей. Цей чіп також використовує графічний драйвер Intel. Компанія співпрацює з виробниками лептопів щодо інтеграції даної технології в їх продукти.

Очікується, що енергозберігаюча технологія Intel Intelligent Display стане доступною у грудні у складі нових ноутбуків на базі нещодавно представлених процесорів Intel Core Ultra (Meteor Lake). Компанія уточнює, що зараз інтеграція технології коштує дорого, тому її спершу отримають тільки преміальні моделі лептопів.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

У центрі уваги перемовин з Блінкеном були ситуація на Харківщині та Донеччині — Кулеба

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua