News.ua


Електропилка: як працює та які має переваги

Сентябрь 27
17:43 2022

За зовнішніми ознаками електропили дуже схожі на бензинові аналоги. Проте між цими двома пристроями є досить суттєві відмінності. В чому вони полягають та який принцип роботи електричної пилки — ми розповімо у цій статті.

Робочі вузли електропили

Ключовими елементами пилки на електричному приводі, який приводить інструмент в дію, є наступні:

  • електродвигун, який знаходиться у пластиковому корпусі;
  • ємність для мастила;
  • передня та задня рукоятки з кнопками для запуску механізму;
  • важіль екстреного гальмування приладу;
  • вузол для розпилювання, в який входять: ланцюг, шина та кріпильні елементи для них.

Принцип дії та основні переваги

Після підключення до електромережі й натискання кнопки «Пуск» в дію приходить електродвигун. Створюючи обертальні рухи, він передає їх на робоче полотно пилки. Для цього пристрій передбачає наявність спеціального конічного редуктора або працює за допомогою прямого приводу.

Закріплений на шині ланцюг починає рухатись. Одночасно з цим до нього в необхідній кількості подається насосом мастило. Одна з основних відмінностей, яка відрізняє ланцюгові електропили від пристроїв, що працюють на бензині — відсутність у них диску зчеплення. Замість нього в електромоделях використовується кнопка плавного запуску механізму, яка дає можливість набирати оберти двигуна поступово.

Ланцюгова електропила оптимально підходить для роботи в закритому приміщенні — під закритим дахом нею можна працювати незалежно від будь-яких погодних умов. Додатково агрегат видає низький рівень шуму й характеризується відсутністю шкідливих для людини вихлопних газів.

Серед інших плюсів електропил користувачі виділяють:

  • компактні розміри. Переважна більшість моделей побутового призначення малогабаритні. Це дає можливість без особливих зусиль переміщувати їх;
  • простота конструкції. У приладу небагато ключових вузлів, що забезпечує легкість його експлуатації та обслуговування;
  • легкий запуск. Для того, щоб привести механізм у дію необхідно лише джерело електроенергії з постійним енергопостачанням;
  • низький рівень шуму та майже відсутня вібрація. Працювати з таким інструментом можна, не володіючи спеціальними знаннями. Однак, особливо уважним потрібно бути з дотриманням правил експлуатації пристрою та його безпеки;
  • деякі моделі електропил оснащені спеціальним пристроєм, який дозволяє підтягнути ланцюг за лічені секунди.

Це важливо! В обов’язковому порядку перед початком роботи потрібно перевірити наявність необхідної кількості мастила в бачку та цілісності електропроводки. Робота з пошкодженими кабелями категорично забороняється це несе загрозу для життя та здоров’я користувача.

Головний недолік електропил — прив’язка до постійної мережі живлення, для чого може знадобитись подовжувач, і обмежений об’єм робіт. Вирішити питання постійного джерела електроживлення можна за допомогою автономного генератора.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Ворог минулої доби завдав ударів по 10 населених пунктах Херсонщини, загинула людина

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua