News.ua


чим і для кого корисні БТР Spartan (відео)

Март 27
10:41 2024

БТР FV103 Spartan розробили британці у 70-х. В кінці того десятиріччя він став надходити у армію. Основне призначення БТР — транспортування. Завдяки своїм компактним габаритам він достатньо мобільний і при цьому місткий.

У Силах оборони півдня поділилися враженнями 127 ТРО про британський БТР Spartan. Зазначається, що БТР витримує бронебійні кулі 14,5 калібру з відстані 200 метрів. «Spartan дає унікальну можливість вибору способу пересування. Окремі деталі дозволяють йому долати великі водні перешкоди. Його відрізняють вкрай невеликий розмір та низький силует», — йдеться в повідомленні.

Використання БТР Spartan

Зазначається, що Spartan дозволяє «ефективно транспортувати спеціалізовані групи у потрібні точки». В британських військах Spartan не були машинам для підвозу на лінію зіткнення. Наприклад, у 80-х їх використовували для транспортування груп ППО. Завдяки швидкості на бездоріжжі ці БТР полюбились інженерам, що готували місце для літаків вертикальної посадки. В Україні Spartan є корисним для розвідників, стрільців-зенітників, саперів і навіть мінометників.

Британські БТР Spartan в Україні

В Україні бронетранспортери допомагають нищити ворога з літа 2022 року. 35 машин передали від британського уряду, ще 55 БТР закупили коштом волонтерів. БТР Spartan стоять на озброєнні 251-го окремого батальйону ТРО Києва, 127-ї окремої бригади ТРО Харкова та 1-го окремого мехбату 67-ї окремої механізованої бригади ДУК.

Источник: war.telegraf.com.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Finnair , GPS |

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua