News.ua


BYD отримала дозвіл на тестування автопілота третього рівня на швидкісних магістралях Китаю

Декабрь 27
17:44 2023

Найбільший виробник електромобілів у Китаї (а з деяких пір і в усьому світі ) — компанія BYD, досі не дуже афішувала свої зусилля щодо розробки систем автономного водіння, але цього тижня заявила, що отримала дозвіл влади Шеньчженя на проведення тестів машин з автопілотом третього рівня класифікації SAE.

Цьому автовиробнику можна випробувати подібні системи на швидкісних дорогах загального користування, чим можуть похвалитися деякі китайські автовиробники. Перший дозвіл такого типу BYD отримала ще у липні поточного року. Компанія всіляко підкреслює, що система активної допомоги водієві третього рівня не може вважатися його повноцінною заміною, тому людина, що сидить за кермом, повинна не тільки постійно стежити за дорогою, але і бути готовою в будь-яку секунду перехопити керування.

Проте система автопілота третього рівня дозволяє за певних умов здійснювати маневри без втручання людини, але автоматика не може керувати машиною протягом усього маршруту. Вважають, що автопілот такого рівня простіше навчати на швидкісних трасах, оскільки на заміських дорогах на одній одиниці площі зосереджено меншу кількість учасників руху. Тільки автопілот п’ятого рівня, за словами представників BYD, дозволяє людині не брати участь в керуванні транспортним засобом, але поява відповідних систем потребує значних ресурсів та витрат часу.

У листопаді одразу кілька китайських відомств заявили про готовність допустити на дороги загального користування прототипи машин з автопілотом третього та четвертого рівня, сформулювавши вимоги як до умов проведення випробувань, так і до відповідальності їхніх учасників у разі дорожньо-транспортних пригод. З того часу свої заявки на проведення випробувань систем третього рівня подали BMW, Mercedes-Benz, IM Motors, Arcfox та Deepal. Компанія BYD своє перше дозвіл у цій сфері отримала ще в липні, чим вважає за необхідне пишатися.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Ольга Стефанішина, віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua