News.ua


Apple надав жителям Австралії та Нової Зеландії функцію екстреного SOS

Май 16
00:16 2023

З 15 травня Apple запустив функцію екстреного супутникового зв’язку для користувачів в Австралії та Новій Зеландії. У компанії заявили, що користувачі з iPhone 14 у регіоні можуть зв’язуватися зі службами екстреної допомоги та ділитися своїм місцезнаходженням з друзями та родиною в місцях, де немає стільникового зв’язку чи Wi-Fi.

Про це пише Techcrunch.

Виробник iPhone оголосив про цю послугу під час запуску iPhone 14 у вересні минулого року та вперше запустив її в США та Канаді в листопаді. Відтоді сервіс розширився до 12 країн , а сьогодні додано ще дві. Наразі сервіс функціонує в Австрії, Бельгії, Канаді, Франції, Німеччині, Ірландії, Італії, Люксембурзі, Нідерландах, Португалії, Індії, Великій Британії та США.

Як активувати функцію екстренного SOS від Apple

Apple заявила, що екстрений звязок через функції супутника можна активувати, швидко натиснувши кнопку живлення пять разів, утримуючи кнопку живлення та гучності або набравши 000. Якщо користувач не має жодного з’єднання, система підкаже йому використовувати супутник. комунікації, відповівши на коротку анкету про надзвичайну ситуацію. Ця інформація разом із місцезнаходженням надсилається диспетчерам, повідомляючи їм про ситуацію.

Система також направляє користувачів спрямовувати iPhone у напрямку супутника, щоб надіслати повідомлення. У компанії заявили, що через низьку пропускну здатність супутникового зв’язку Apple стискає повідомлення в 3 рази, щоб його можна було швидко надіслати.

Крім того, якщо ви подорожуєте поза мережею та хочете повідомити родині про своє місцезнаходження, ви можете поділитися ним через програму Find My, навіть якщо ви не підключені до стільникової мережі чи мережі WiFi. Для цього відкрийте вкладку «Я» та виберіть «Надіслати моє місцезнаходження» в розділі «Моє місцезнаходження через супутник».

У той час як Apple розширила свою функцію супутникового зв’язку до 14 країн, конкуруючі виробники телефонів, такі як Samsung , Oppo, Vivo та Xiaomi, також мають намір незабаром представити цю функцію на своїх пристроях.

Источник: speka.media

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

За період воєнного стану понад 1000 разів намагалися підкупити прикордонників – ДПСУ 

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua