News.ua


Темні натяжні стелі: у яких випадках таке рішення буде вдалим?

Декабрь 29
18:03 2023

Хоча багато хто вважає темні стельові покриття не надто затишними, цей вибір не позбавлений переваг. Звісно, перед тим, як замовити натяжну стелю у такому виконанні, доведеться ретельно попрацювати з проєктуванням дизайну кімнати, підібравши гармонійний колір шпалер та підлоги й відповідні за стилем і відтінками предмети облаштування, зате результат може перевершити всі очікування. Використання таких полотен дає змогу:

  1. Врівноважити пропорції просторих високих приміщень. Матове або сатинове полотно візуально «прибере» зайвий об’єм, зробить перебування у кімнаті комфортнішим.
  2. Оптично додати висоти при низьких перекриттях. Глянцева ПВХ плівка з системою підсвічування завдяки здатності відбивати світло неначе підіймає стелю.
  3. Розставити акценти в інтер’єрі. На темному тлі ефектно виглядають розкішні люстри, тон стелі може повторювати й таким чином підкреслювати забарвлення меблів й/або декоративного текстилю, й т.д.

Темні стельові покриття – це не лише лаконічні гладкі конструкції. Існує чимало варіантів цікавого оформлення:

  • різьблені стелі;
  • напівпрозора плівка з внутрішнім підсвічуванням;
  • світлові лінії та фігури;
  • система «зоряне небо»;
  • дизайни з фотодруком – від узорів до зображень у 3D.

Популярним підходом є включення темних полотен у систему з кількома рівнями. Поєднання насичених глибоких відтінків зі світлими, пастельними або яскравими барвами приваблює своєю ненав’язливістю – у такому разі тон стелі не буде надмірно впливати на сприйняття облаштування кімнати в загальному.

Для яких приміщень варто замовити натяжні стелі у темних відтінках ?

Стелі таких тонів найчастіше застосовують у комерційних приміщеннях: магазинах, розважальних клубах, тренажерних залах, кінотеатрах, барах та ресторанах. Темні кольори зазвичай асоціюються зі статусом та престижем, а також додають оригінальності – враження залежить від стилізації в цілому. Також можна побачити глибокі приглушені барви в офісах. Щоб створити стримане ділове середовище, використовують сатинове або матове полотно. Глянцева фактура у робочих кабінетах відвертатиме увагу від важливих завдань, та у залі для нарад буде цілком підхожою.

Щодо кімнат в будинках і квартирах, встановлення натяжних стель темних забарвлень слушне у вітальні, спальні, коридорі чи передпокої, ванній. Для кімнат наймолодших членів сім’ї подібний дизайн занадто похмурий, а от підліткам він часто до вподоби.

Слід брати до уваги, що при виборі темних натяжних стель житлові приміщення повинні мати достатній рівень сонячного освітлення вдень. Так, у ранкові й вечірні години полотна мають показний вигляд завдяки штучному підсвічуванню, однак протягом дня постійна атмосфера напівтемряви, спричинена нестачею природного світла, викликатиме гнітючі відчуття. Тому, коли вікна виходять на північ, розумно надати перевагу світлим стелям або внести темне полотно в комбіновану композицію. В приміщеннях без вікон необхідно наперед обдумати схему розташування світильників, підібрати їх види та потужність, адже після монтажу системи виправити ситуацію з браком світла доволі складно.

Власники дуже невисоких кімнат інколи ставляться з пересторогою до темного оформлення стель, аби приміщення не видавалося нижчим, ніж воно є насправді. Проте нема сенсу хвилюватися – досить лише правильно обрати колір стін і підлогового покриття. Найкраще, коли їм нададуть світлого кольору, а підлога буде неконтрастною, наприклад, шоколадного чи ебенового відтінків.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Компанія BMW інвестує додаткові $2,8 мільярда у будівництво заводу в Китаї

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua