News.ua


Підготовка до подорожі на поїзді: що взяти з собою та як зібратися

Июль 21
18:36 2023

Подорожі поїздом можуть бути доволі тривалими. Саме тому, після того, як ви купили квиток на поїзд, дуже важливо добре підготуватися, адже грамотне планування мінімізує виникнення неприємностей.

Не завжди є можливість придбати щось потрібне на зупинках, адже вони бувають надто короткими, тому доводиться із собою прихопити мінімальний набір речей та продуктів. Не варто брати дуже багато, тому що це підвищує вагу багажу. Краще заздалегідь подумати про те, що точно знадобиться в поїзді, а без чого можна обійтися деякий час.

Що взяти з собою

Є речі, які обов’язково треба мати при собі, збираючись у подорож. Їх варто покласти так, щоб можна було легко дістати в будь-який час. Це необхідно враховувати ще під час збору речей вдома та розподілити їх належним чином. До окремої сумки варто покласти:

  • Документи та цінні речі. Документи, квитки на поїзд та гроші мають завжди бути під рукою. Бажано покласти їх у поясну сумку. Вона не займає багато місця та її завжди можна носити з собою. Так ви нічого не загубите та буде достатньо легко пред’явити документи за необхідності. Готівки краще взяти як можна менше. Достатньо мати невелику суму на випадок непередбачених витрат. Основний бюджет краще зберігати на картці.
  • Змінний одяг. При довготривалих подорожах доведеться ночувати в поїзді. Тому варто взяти із собою змінний комплект одягу. Речі повинні бути зручними, а також відповідати температурі у вагоні. Не всі вагони оснащені кондиціонерами, також може погано працювати опалення. Ці фактори варто враховувати. Тим, хто відчуває труднощі зі сном, краще захопити беруші та маску для очей.
  • Засоби особистої гігієни. До таких речей належать зубна паста та щітка (краще упаковувати в спеціальний дорожній футляр), мило в мильниці, туалетний папір, вологі та паперові серветки. А також засоби для вмивання, крем, ватні палички чи диски, гребінець тощо. Все залежить від ваших особистих потреб. Ці речі варто запакувати в окремий герметичний пакет. Так зручно брати необхідне з собою до вбиральні, якщо щось проллється, то речі в сумці залишаться чистими.
  • Ліки. У дорогу варто зібрати аптечку, куди покласти ліки на екстрений випадок від алергії, діареї, антисептичні засоби тощо. Також в дорогу варто взяти медичні препарати, які прописані лікарем при хронічних хворобах.
  • Харчові продукти та вода. Не в усіх поїздах є вагони-ресторани та й не всім до смаку страви, що там готують. Тому варто подбати про мінімальний запас продуктів. У поїзд потрібно брати лише ті продукти, які довго зберігаються без холодильника. Не варто вибирати занадто гостру, жирну, пряну їжу, що має сильний запах. Це часто приносить дискомфорт як самому мандрівнику, так і тим, хто поруч.
  • Також варто подбати про запас води. Чай та каву можна взяти в пакетиках. Окріп в поїзді безкоштовний. Також можна купити готовий напій.
  • Розваги. Збираючись в дорогу, варто подбати й про розваги. Це настільні ігри, кросворди, книжки тощо. Беріть із собою гаджети, щоб дивитися кіно, слухати музику, грати. Не варто забувати про зарядні пристрої. Крім телефону краще мати ще один гаджет, який використовуватиметься не для розваг, щоб заощаджувати заряд батареї на випадок необхідності термінового дзвінка. Також не завадить повербанк.

Тепер ви знаєте, як комфортно подорожувати поїздом: як саме підготуватися, що з собою взяти. Прислухаючись до цих порад, а також до власних бажань та потреб, ви зробите свою подорож на поїзді набагато привабливішою та не завдасть жодних незручностей з моменту як ви купили квиток на поїзд і до моменту прибуття.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Ирина Федишин попала в американские новости

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua