News.ua


Жоден кандидат не сказав чітко, як США підтримуватимуть Україну — експерт про дебати

Июнь 28
20:25 2024

Жоден із майбутніх кандидатів на посаду президента Сполучених Штатів під час перших теледебатів не сказав чітко, як США підтримуватимуть Україну.

Таку думку висловив експерт з української політики, керівник Українського конгресу Америки у Нью-Йорку Андрій Добрянський у коментарі Укрінформу, аналізуючи дебати між Джо Байденом та Дональдом Трампом.

«Ми бачили, що президент Байден застуджений, тому говорив тихо, а Трамп зухвало виголошував неправду, як і раніше – на виборах у 2016 та 2020 років», – сказав експерт.

За його словами, українське питання не було виразним під час дебатів. «Прибічники Байдена, напевне, звинувачуватимуть Трампа в тому, що той хотів би співпрацювати з Путіним. Розмова про Україну була надто короткою. Я би хотів почути бодай від одного кандидата чіткіше – як Америка підтримуватиме Україну», – зазначив Добрянський.

Щодо Байдена, то він не висловлювався виразно й сильно з жодного питання, був надто м’яким у свої формулюваннях, додав експерт. А Трамп «знову повторив брехню про те, що як тільки він прийде до влади, то відразу настане мир, і він усе залагодить дуже швидко», зазначив експерт.

Він також згадав слова експрезидента про те, що Америка виділяла великі гроші на Україну, а Європа – ні. «Ми так само знаємо, що це неправда», – зауважив він.

На думку Добрянського, «Байден заготував забагато цифр, але не міг їх згадати». Йому слід було говорити більш емоційно щодо тих чи інших позицій, а не намагатися згадати цифри, зазначив коментатор. «Це йому поплутало думки. Він явно мав багато інформації, але не доніс її. Чимало речень він не закінчив», – сказав експерт.

Але Байден назвав Путіна під час дебатів воєнним злочинцем – «це великий плюс», вважає він.

Обидва говорили доволі слабко і про боротьбу з міграцією, і про медичне страхування, і про аборти, зазначив Добрянський. «Емоції з’явилися у Байдена, лише коли мова зайшла про злочини Трампа. А також, коли він згадав про свого покійного сина, який служив у Іраку, та про необхідність підтримувати ветеранів. Трамп раніше висловлювався проти такої підтримки», – додав нью-йоркський експерт.

Читайте також: Демократи обговорюють заміну Байдена на виборах після дебатів із Трампом — Politico

Як вважає Добрянський, спочатку Трамп видавався сильним і готовим до лідерства. Але коли згадали про злочини та заколот 6 січня, «то він уже не виглядав так, як хотів».

Підбиваючи підсумки, експерт наголосив, що такі дебати проводити було ще зарано. «У червні ніхто не думає про голосування. Тема виборів стає актуальною лише у вересні. Ще навіть немає офіційних платформ, то про що тоді дебатувати?» – зазначив він.

Як повідомлялося, пізно ввечері в четвер (у п’ятницю вдосвіта за Києвом) на телеканалі CNN відбулися теледебати двох майбутніх кандидатів на президентську посаду у США.

Повний текст публікації дивіться тут: «Перші теледебати у США: програли обидва? Байден і Трамп вийшли на публіку без свіжих ідей про дебати».

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Компанія Sony скоротить 250 співробітників команди з виробництва оптичних носіїв

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua