News.ua


Зеленський провів телефонну розмову з Шольцом – про що говорили

Сентябрь 07
19:58 2022

Президент Володимир Зеленський і канцлер Німеччини Олаф Шольц обговорили плани щодо посилення оборонних спроможностей України.

Про це глава Української держави повідомив у Твітері, передає Укрінформ.

“Провів телефонну розмову з бундесканцлером Олафом Шольцом на широкий перелік тем. Зокрема, подякував за підтвердження €5 млрд макрофіну від ЄС, розповів про необхідність повноцінної програми МВФ. Обговорили плани щодо подальшого посилення оборонних спроможностей України”, — зазначив Зеленський.

Як повідомив журналістам речник федерального уряду Штеффен Гебештрайт, під час телефонної розмови Зеленського і Шольца також обговорили низку питань підтримки України, зокрема підготовки до конференції з відновлення, а також ситуацію навколо ЗАЕС.

«Канцлер Шольц сьогодні обговорив телефоном із Президентом України Зеленським військову, гуманітарну та економічну ситуацію в Україні та можливості подальшої конкретної підтримки, включно з відновленням держави», — сказав речник.

За його словами, канцлер підкреслив, що Німеччина не припиняє підтримки України — у військовому, політичному, фінансовому та гуманітарному планах. У цьому контексті глава уряду поінформував про інтенсивну підготовку до конференції з відновлення України, яку планується провести в Берліні 25 жовтня.

Гебештрайт зауважив, що стосовно ситуації на Запорізькій АЕС співрозмовники погодилися, що безпека і захист станції є надзвичайно важливими, і звіт Міжнародного агентства з атомної енергії та рекомендовані заходи «відіграли важливу роль».

Федеральний канцлер і Президент України домовилися підтримувати тісний контакт, додав речник німецького уряду.

Як повідомляв Укрінформ, Європейська комісія оприлюднила пропозицію щодо виділення наступних 5 мільярдів євро із загального пакета макрофінансової допомоги у 9 мільярдів євро, який був погоджений раніше на рівні Європейської ради.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Військові зможуть отримувати високофункціональні протези швидше: уряд ухвалив відповідне рішення

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua