News.ua


Зеленський подякував партнерам за надані цього тижня пакети допомоги для України

Декабрь 23
20:52 2023


Президент України Володимир Зеленський подякував партнерам за надані цього тижня пакети допомоги для України і санкції проти Росії.

Про це він сказав у своєму вечірньому відеозверненні, передає Укрінформ.

Відео: ОП

«Важливо, як і завжди, за підсумками тижня сказати слова вдячності. Є нові пакети підтримки. Німеччина: «Гепарди», зенітні установки й снаряди – калібр 155 – та інша необхідна зброя. Дякую! Нідерланди: пакет більш ніж на 100 мільйонів євро, який допоможе нашій стійкості. Дякую! Фінляндія: вже 21-й пакет допомоги – саме оборонної, – і теж більш ніж на 100 мільйонів євро. Вдячний!», — зазначив Президент.

Крім цього, розповів Зеленський, цього тижня збільшено потенціал санкцій США. «Є рішення щодо фінансових установ, які допомагають Росії обходити санкції та співпрацюють із ВПК терористів. Є і нові санкційні рішення проти тих, хто допомагає Росії експортувати нафту з порушенням прайс-кепів. Тиснути саме на такі російські звʼязки зі спільниками особливо важливо. Я вдячний за це», — наголосив він.

Читайте також: Зеленський ввів санкції проти російських бізнесменів і підприємців із ТОТ

Президент підкреслив, що Україна також очікує і затвердження пакету американської підтримки на наступний рік, і вдячний представникам обох партій за розуміння того, що рішення має бути ухвалене.

Як повідомляв Укрінформ, Сенат американського Конгресу продовжить переговори з питань міграційної реформи з початку наступного року. Республіканці вимагають досягнення угоди в цьому питанні перед тим, як виносити на голосування подальшу допомогу Україні.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Прикордонники знищили замасковану позицію ворога на Запорізькому напрямку

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua