News.ua


Зеленський обговорив з канцлером Австрії спільні інвестпроєкти та вакцинацію

Июнь 02
22:16 2021

Президент України Володимир Зеленський та Федеральний канцлер Республіки Австрія Себастьян Курц у телефонній розмові висловили задоволення високою динамікою двостороннього діалогу та результативною співпрацею в багатьох сферах.

Про це повідомляє пресслужба глави держави, передає Укрінформ.

Як зазначається, Зеленський поінформував співрозмовника про безпекову ситуацію на сході України та в тимчасово окупованому Криму, передусім у контексті нещодавньої ескалації вздовж кордонів України та тривалої мілітаризації півострова.

«У цьому зв’язку Глава держави відзначив важливість солідарності міжнародної спільноти з Україною та подякував Федеральному канцлеру Австрії за тверду позицію Відня щодо підтримки суверенітету й територіальної цілісності нашої держави», — зазначили в Офісі Президента.

Читайте також: Зеленський: Не дати ввести в експлуатацію Nord Stream 2 можуть лише США

Повідомляється, що сторони детально обговорили перебіг виконання домовленостей, досягнутих за результатами офіційного візиту Президента України до Австрії у вересні минулого року. Зокрема, було позитивно відзначено пожвавлення показників двосторонньої торговельно-економічної співпраці попри наявні епідемічні обмеження.

Співрозмовники також обговорили прогрес у реалізації низки інвестиційних проєктів в Україні за участю австрійського бізнесу, обмінялися думками щодо кроків обох держав у контексті протидії поширенню COVID-19 та забезпечення щеплення громадян якісною вакциною.

Читайте також: Сенатори США обговорили із Зеленським українські реформи

В ОП наголосили, що окрему увагу сторони приділили пріоритетним завданням діалогу Україна – ЄС. За словами глави Української держави, потужним стимулом для проведення реформ та імплементації Угоди про асоціацію з ЄС є визнання нашими партнерами європейської перспективи України.

Федеральний канцлер Республіки Австрія підтримав євроінтеграційні прагнення України.

Читайте також: Зеленський скликає 4 червня РНБО — розглянуть вісім питань

Президент також докладно ознайомив Курца з ініціативою «Кримська платформа», спрямованою на деокупацію та забезпечення системного моніторингу безпекової та гуманітарної ситуації в окупованому Криму.

Зеленський запросив Федерального канцлера Австрії здійснити найближчим часом офіційний візит до України.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Блінкен: Я приїхав в Україну з меседжем, що ви — не самі, за вами стоїть глобальна коаліція

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua