News.ua


Зеленський: Ніхто у світі не вкладається в тероризм більше, ніж росія

Июль 28
23:45 2022


Жодна держава у світі не вкладається в тероризм більше, ніж росія, і це потребує юридичної реакції.

Про це Володимир Зеленський сказав у відеозверненні, передає Укрінформ.

Бажаю здоров’я, шановні українці!

Сьогодні ми вперше відзначили День Української Державності, і я був щасливий побачити, скільки людей сприйняли це свято близько до серця й вітали з ним, і усміхались, і пишались Україною.

Здається, ми мали відзначати такий день багато-багато років – настільки він логічний. Але встановили це свято лише торік. І що ж, тепер – назавжди.

Під час урочистого зібрання у Верховній Раді України я вручив бойові нагороди нашим воїнам – «Хрести бойових заслуг». Зокрема, генерал-полковнику Олександру Сирському, командувачу оперативно-стратегічного командування «Хортиця», генерал-майору Андрію Ковальчуку, бригадному генералу Андрію Гнатову, бригадному генералу Михайлу Драпатому, полковникам Євгену Булацику, Миколі Мішакіну й Олегу Федоріву, підполковнику Павлу Розлачу, майорам Руслану Маришеву й Денису Нохріну, капітану Дмитру Береговому, старшим лейтенантам Дмитру Ліннику та Анатолію Танцюрі, лейтенанту медичної служби Юлії Головні, сержанту Павліні Миколаєвич, штаб-сержанту Роману Паламарчуку, молодшому сержанту Олександру Рогачевському, старшому матросу Олені Заблоцькій і солдату Сергію Міщенку. Дякую всім за службу та за результативність у боях!

Сьогодні ж у Маріїнському палаці я вручив паспорти громадян нашої держави, юним українцям і українкам – хлопцям і дівчатам, які були змушені залишити свій дім через бойові дії, юним волонтерам, переможцям всеукраїнських олімпіад, дітям наших воїнів, які боронять Україну, і дітям тих, хто віддав своє життя за незалежність держави. Натхненна церемонія, яка утверджує силу громадянства України! У таких дітях – майбутнє України, у їхній щирості й розумі. Я пишаюся бути Президентом таких громадян.

Мав честь подякувати одному з найбільших наших друзів – пану Президенту Литви Гітанасу Наусєді за підтримку та надзвичайно вагомі речі, які посилили наш захист. До Верховної Ради України у спеціальному форматі звернулася Голова Європейського парламенту Роберта Мацола – наш із вами принциповий друг у європейських структурах.

Були важливі телефонні розмови. Вранці – зі Вселенським Патріархом Варфоломієм. Подякував йому за молитви за Україну, за побажання перемоги й миру. Увечері говорив з Премʼєр-міністром Нідерландів Марком Рютте – дуже змістовно про нашу подальшу співпрацю.

Провів чергове засідання Ставки Верховного Головнокомандувача. Розглянули чотири питання. З того, що можна сказати зараз публічно: проаналізували стан забезпечення – на цей час – озброєнням наших захисників, постачання допомоги від партнерів і загалом стан виконання Плану оборони України, який був уведений в дію 24 лютого.

Лише за першу половину цієї доби й лише у Києві було чотири повітряні тривоги. російська армія завдала ракетних ударів по Київщині, по Кропивницькому, била по Миколаєву, продовжила серію стратегічно безглуздих і жорстоких штурмів на Донбасі… Я дякую кожному й кожній, хто відбиває цей терор.

І хочу подякувати також американським сенаторам, які одноголосно схвалили резолюцію, яка закликає Державний департамент США визнати росію державою – спонсором тероризму. Можна взяти будь-який день в Україні – сьогоднішній чи будь-який інший після 24 лютого, щоб побачити, що ніхто у світі не вкладається в тероризм більше, ніж росія. Це справді потребує юридичної реакції на глобальному рівні. І немає жодної раціональної причини, щоб такої реакції не було, зокрема у США.

Продовжуємо акумулювати міжнародну гуманітарну підтримку. Я радий, що новим амбасадором державної благодійної платформи United24 став Демна – це креативний директор дому моди Balenciaga. Він сказав мені, що рішення стати амбасадором United24 пов’язане з його особистою історією, бо він пережив травму біженства. І Україні Демна допомагатиме в напрямку відбудови. Нагадаю, що раніше амбасадорами United24 вже стали Андрій Шевченко, Еліна Світоліна, Лієв Шрайбер і гурт Imagine Dragons.

Ми зробимо все, щоб у світі не залишилося жодної байдужості до цієї жахливої війни, яку Росія розв’язала проти нашої держави та проти самої ідеї свободи.

Ми обовʼязково переможемо!

Ще раз вітаю з Днем Української Державності!

Слава Україні!

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

У столиці Грузії госпіталізували вісьмох учасників акцій протесту

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua