News.ua


Зеленський анонсував декларації про європерспективу ще з трьома країнами-членами ЄС

Октябрь 19
01:30 2021

Президент Володимир Зеленський заявив, що незабаром Україна може підписати двосторонні декларації про європейську перспективу ще з трьома державами-членами ЄС.

Чотири країни вже підписали такі документи, заявив глава держави в інтерв’ю телеканалу ICTV, повідомляє Укрінформ.

«Чотири (країни – ред.) уже підписали такі декларації, три зараз я підпишу, тобто сім, а всього 27, крок за кроком ми це зробимо», — зазначив Президент.

Він нагадав, що двосторонні декларації з країнами ЄС про підтримку європейської перспективи України розпочали готувати цього року.

Читайте також: Євроінтеграція допоможе Україні долучитися до системи європейського виробництва — експерт

«Коли Україна й країни Євросоюзу вирішать, що Україна може бути членом ЄС, то та чи інша країна, з якою ми підписуємо цю декларацію, точно проголосує за нас», – пояснив глава держави.

Водночас Зеленський запевнив, що Президент Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн і Президент Європейської Ради Шарль Мішель підтримують нашу країну на шляху членства в ЄС та відзначають прогрес у здійсненні реформ.

Читайте також: На саміті Україна-ЄС ухвалили заяву – Зеленський прокоментував документ

«Але ми розуміємо, що членство України в Європейському Союзі має бути підтримано 27 державами – членами ЄС», – додав Президент.

Він уточнив, що є країни, з якими потрібно буде більше працювати щодо членства України в ЄС, триває відповідна робота й спілкування окремо з кожною державою.

Як повідомлялося, у Києві 12 жовтня відбувся 23-ій саміт Україна — Європейський Союз. За його підсумками Президент Володимир Зеленський заявив, що надання Україні європейської перспективи є логічним і очікуваним кроком.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Times: Трампа переконують вимагати від НАТО 3% ВВП витрат на оборону

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua