News.ua


Завдяки хоробрості українців Європа може створювати нову історію свободи — Зеленський

Июнь 16
23:17 2022

Україна наблизилася до Євросоюзу найбільше за весь час незалежності, й завдяки хоробрості українського народу може нарешті зникнути «сіра зона» між ЄС і росією.

Про це сказав Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

«Саме завдяки хоробрості українців, українок Європа може створювати цю нову історію свободи і нарешті прибрати на сході Європи «сіру зону» між ЄС і росією. Україна наблизилася до Євросоюзу найбільше за весь час незалежності», — підкреслив Президент.

Глава держави назвав нинішній день історичним, зважаючи на візит лідерів Франції, Румунії, Німеччини та Італії, які підтримали надання Україні статусу кандидата в члени ЄС.

«Звичайно, мають бути виконані всі відповідні процедури, мають долучитись усі країни-члени ЄС. Але на нашій зустрічі сьогодні був зроблений великий крок — крок уперед», — пояснив Зеленський.

Читайте також: Лідери країн ЄС згодні, що мир для України має бути таким, як бачить наш народ — Президент

Як повідомлялося, 16 червня президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц, прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі та президент Румунії Клаус Йоганніс відвідали Українута провели переговори з Володимиром Зеленським.

23-24 червня у Брюсселі має відбутися засідання Європейської Ради, одним із питань якого буде розгляд висновку Єврокомісії щодо заявки України на членство в ЄС та ухвалення рішення про надання їй статусу країни-кандидата.

Фото: ОП

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Смартфон OnePlus Ace 3 Pro вийде з акумулятором значно більшої ємності на 6100 мАг

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua