News.ua


Заступника голови Запорізької облради, його помічника і депутата викрили на хабарі

Февраль 19
21:04 2024

Правоохоронні органи викрили заступника голови Запорізької обласної ради, його помічника та депутата облради у наданні хабаря.

Про це повідомляє Національне антикорупційне бюро у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«НАБУ і САП спільно з СБУ викрили заступника голови Запорізької обласної ради, його помічника та депутата цієї облради у наданні неправомірної вигоди одному з директорів комунального медичного закладу», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що осіб викрито «на гарячому» одразу після надання ними чергової частини неправомірної вигоди.





Заступника голови Запорізької облради, його помічника і депутата викрили на хабарі / Фото: НАБУ, СБУ

За даними СБУ, посадовці намагалися підкупити директора обласного медичного закладу, щоб він сприяв перемозі наперед визначених компаній у медичних закупівлях, а також вчиненню фінансових операцій цим медзакладом в інтересах фінустанов.

Правоохоронці викрили трьох посадовців облради «на гарячому», одразу після передачі ними всієї суми неправомірної вигоди.

Тривають обшуки за місцями роботи і проживання фігурантів.

Читайте також: Хабар за оренду землі: судитимуть народного депутата Гунька

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі), вирішується питання щодо повідомлення чиновникам про підозру. Зловмисникам загрожує до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Як повідомлялося, 12 лютого 2024 року НАБУ і САП повідомили народному депутату України VIII скликання, який обіймає посаду голови однієї з районних рад, про підозру у незаконному отриманні компенсації за оренду житла.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Ціни на банани в Україні рекордно високі через блокування портів — EastFruit

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua