News.ua


Запрошення Шольцу відвідати Київ залишається у силі – посол Мельник

Май 03
23:03 2022

Канцлера ФРН Олафа Шольца продовжують чекати з візитом в Україні.

Про це сказав у коментарі Укрінформу посол України в ФРН Андрій Мельник.

«Президент Володимир Зеленський запросив федерального канцлера Олафа Шольца відвідати Україну у зручний для нього час. Це запрошення залишається в силі», — підкреслив посол.

Українська сторона, за словами Мельника, сподівається, що керівник федерального уряду Німеччини при ухваленні рішення про поїздку до Києва керуватиметься насамперед щирим бажанням по-справжньому підтримати Україну під час російської агресії, а не емоціями чи внутрішньопартійними міркуваннями. Адже йдеться про найбрутальнішу війну проти Української держави з часу гітлерівської окупації, вказав Мельник.

«Саме Німеччина несе особливу історичну відповідальність перед українським народом за злочини нацизму, жертвами яких стали від 8 до 10 мільйонів осіб», — заявив глава української дипломатичної місії.

Він також нагадав «деяким німецьким політикам», що Україна — це суверенна держава, яка сама вирішує, кого з глав держав чи урядів запрошувати до Києва.

Читайте також: Санкції з росії не будуть зняті, доки вона не укладе мир на умовах України — Шольц

Як повідомлялося, напередодні Шольц сказав в інтерв‘ю телеканалу ZDF, що причиною того, чому він не іде зараз до України, є те, що там не побував федеральний президент Франк-Вальтер Штайнмаєр. У середині березня президент ФРН хотів відвідати в Київ, але заявив, що йому повідомили, що, мовляв, не бажають його там бачити.

Після цього посол Мельник розкритикував відмову Шольца від поїздки до Києва. Він сказав, що державному діячу не личить ображатися. При цьому він використав ідіому, яка дослівно в перекладі звучить як «ображена ліверна ковбаса». Тож деякі німецькі ЗМІ поспішили написати, що український посол назвав німецького канцлера «ліверною ковбасою».

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

За тиждень НБУ продав 508 мільйонів доларів на міжбанку

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua