News.ua


Загострення в Ізраїлі не посуне «у затінок» російську війну в Україні — представник ЄС

Октябрь 21
05:07 2023


Після терористичного нападу ХАМАС на Ізраїль увага європейської громадськості й преси була дещо зміщена від подій в Україні до подій на Близькому Сході, але це не мало впливу на політику щодо України, оскільки агресія РФ несе екзистенційну загрозу для усього ЄС.

Про це у Брюсселі напередодні засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ, яка відбудеться наступного понеділка у Люксембурзі, заявив впливовий офіційний представник Європейського Союзу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У громадському сприйнятті та у медіа, дійсно, один конфлікт кидає певний затінок на інший, принаймні, у цей час. Але цього не відбувається у нашому випадку. Ми вже говорили тривалий час та продовжуємо вважати, що підтримка України була й залишається ключовим пріоритетом для Європейського Союзу, адже те, що там відбувається, є екзистенційною загрозою ЄС. Тому ми будемо робити це (підтримувати Україну – ред.), попри те, наскільки багато проблем і конфліктів ми матимемо навколо. Певні зміни в громадських настроях не відбиваються на нашій політиці», — зазначив офіційний представник ЄС.

Читайте також: Прем’єрка Литви: Війна в Ізраїлі не послабить допомогу Києву

Як повідомлялося, 24 жовтня в Люксембурзі відбудеться засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ, яка одним із головних пунктів порядку денного матиме продовження допомоги ЄС для України та просування Формули миру Президента Зеленського.

Читайте також: Саміт ЄС-США: Росія має відповісти за злочини та сплатити ціну за агресію проти України

Європейські міністри продовжать обговорення цих тем, яке вони почали під час виїзного засідання у Києві 2-го жовтня поточного року, яке було проведено за межами ЄС вперше в його історії.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Росіяни активізували масштабну ІПСО навколо питання виборів в Україні — ЦПД

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua