News.ua


Загибель курсантів у Харкові: начальника кафедри відправили під домашній арешт

Июнь 12
17:14 2023


У Харкові суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту начальнику кафедри, двоє курсантів якої загинули в навчальному центрі внаслідок вибуху.

Про це повідомив у Фейсбуці начальник Слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов, передає Укрінформ.

“Начальник кафедри, курсанти якої підірвалися, — під цілодобовим домашнім арештом. Наші слідчі та прокурори клопотали перед слідчим суддею про арешт підозрюваного без права внесення застави. Але слідчий суддя обрав інший запобіжний захід для начальника кафедри піротехнічної та спеціальної підготовки Національного університету цивільного захисту”, — поінформував Болвінов.

Він зауважив, що, враховуючи наявні докази, рішення щодо запобіжного заходу буде оскаржуватися.

Читайте також: Росіяни зранку атакували Харківщину, двоє поранених

За інформацією Болвінова, підозрюваного вже звільнили з університету цивільного захисту.

Як повідомляв Укрінформ, у Харківській області 31 травня двоє курсантів (21 та 22 років) Національного університету цивільного захисту загинули в навчальному центрі на Харківщині, ще один курсант травмований. Слідчі органи попередньо кваліфікували подію за п.1 ч.2 ст.115 ККУ (вбивство двох і більше осіб).

Згодом у ДСНС заявили, що після трагічного випадку відсторонено чотирьох осіб, які були відповідальні за навчальний процес.

2 червня голова ДСНС України Сергій Крук заявив, що особи, дії яких призвели до загибелі двох курсантів Національного університету цивільного захисту на Харківщині, будуть звільнені незалежно від результатів службового розслідування.

5 червня начальник Слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов повідомив, що за попередньою інформацією слідчих, курсанти загинули внаслідок вибуху снаряду до САУ “Піон”.

12 червня стало відомо, що начальнику кафедри оголосили підозру. За даними слідства, підозрюваний дав вказівку курсантам розібрати боєприпас 152 калібру, щоб зробити з нього макет.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Глушіння GPS є «побічним ефектом» російської військової активності

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua