News.ua


Загарбники знову гатили по прикордонню Сумщини, випустивши майже 160 боєприпасів

Ноябрь 04
02:03 2022


Війська російських загарбників упродовж четверга, 3 листопада, випустили по прикордонних районах Сумської області 157 мін і снарядів, обстрілявши потрапили вісім громад області.

Про це у Telegram повідомив голова ОВА Дмитро Живицький, передає Укрінформ.

Зокрема, окупанти обстріляли з мінометів два села в Білопільській громаді. Там було зафіксовано 48 влучань, які призвели й до пошкоджень помешкань цивільного населення.

“Пошкоджено місцевий будинок культури, шість приватних будинків мирних мешканців та трактор на території фермерського господарства. В іншому селі через обстріл загорівся будинок. Також пошкоджені дві господарчі споруди”, – розповів Живицький.

Читайте також: росіяни обстріляли з РСЗВ Марганецьку громаду

Ворог запустив безпілотник на околицю прикордонного села в Юнаківській громаді, скинувши з нього вибухівку ВОГ-17. Це не спричинило наслідків.

На території ️Шалигинської громади вибухнули 20 снарядів, випущених загарбниками з реактивної системи залпового вогню. Також росіяни били з мінометів по двох селах Есманської громади і по околицях прикордонного села Зноб-Новгородської – загалом було 30 і шість вибухів відповідно, які не призвели до руйнувань.

Читайте також: Донецька ОВА показала наслідки нічних і ранкових обстрілів

У ️Хотінській громаді агресор застосував стрілецьку зброю, випустивши вісім кулеметних черг.

Також ворожа армія обстріляла чотири прикордонні населені пункти Середино-Будської громади. Спочатку сталося 25 “прильотів” з мінометів, а згодом противник шість разів ударив із самохідних артилерійських установок. Тут руйнувань теж не виявлено.

У Краснопільській громаді Сумщини було зафіксовано ще вісім мінометних “прильотів” і 14 артилерійських з боку РФ. Вони не завдали шкоди, проте ввечері загарбники ще раз обстріляли одне з сіл громади зі ствольної артилерії. Наслідки цих п’яти влучень ще уточнюються.

Читайте також: Обстріли інфраструктури: маленькі підстанції – лише остання ланка

Як відомо, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Как приготовить диетическую творожную пасху: пошаговый рецепт

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua