News.ua


Японія на два роки продовжила заборону на всю торгівлю з КНДР

Апрель 07
12:09 2023


В Японії ще на два роки продовжили дію запроваджених проти Північної Кореї санкцій, включаючи заборону на всю торгівлю з КНДР, у відповідь на випробування Пхеньяном балістичних ракет.

Про це повідомляє Kyodo, передає Укрінформ.

За словами речника уряду Хірокадзу Мацуно, при ухваленні рішення враховувалася відсутність прогресу в питанні відмови Північної Кореї від ядерної та ракетної програм, а також небажання Пхеньяна співпрацювати з Токіо в розслідуванні викрадень у минулому японських громадян північнокорейськими агентами.

«Ми докладемо всіх зусиль для вирішення відповідних питань, включаючи викрадення, а також ядерну та ракетну програми, у тісній координації з міжнародним співтовариством», — сказав Мацуно.

Токіо ввів санкції проти Пхеньяна й заборонив будь-яку торгівлю з КНДР у 2006 році й відтоді продовжує їхню дію, оскільки північнокорейський режим не відмовляється від розробки ядерної зброї.

Крім того, Японія тривалий час намагається повернути своїх громадян, викрадених північнокорейськими агентами в 1970-х і 1980-х роках, але і в цьому питанні позитивних зрушень немає через позицію КНДР.

Читайте також: У Сеулі заявляють, що КНДР запустила крилаті ракети у бік Японського моря

Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда висловив готовність зустрітися з північнокорейським лідером Кім Чен Ином без попередніх умов, але перспектива такої зустрічі також залишається невизначеною.

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати, Південна Корея і Японія висловили стурбованість зловмисною кібердіяльністю КНДР, спрямованою на незаконне заволодіння коштами для підтримки північнокорейських програм розробки ракетного і ядерного озброєння.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Українські програмісти розробили мобільну гру-головоломку кримськотатарською мовою

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua