News.ua


Харківський бабак-віщун Тимко пережив окупацію

Сентябрь 26
21:21 2022


Харківський бабак-віщун Тимко разом з іншими тваринами пережив окупацію у селі Нестерівка Великобурлуцької громади на Харківщині, яке Збройні сили України звільнили від російських загарбників під час контрнаступу у вересні.

Про це повідомляє “Суспільне”.

У коментарі журналістам завідувач лабораторії «Східні степи» біологічного факультету Каразінського університету Володимир Грубник розповів, що весь цей час у Нестерівці жили близько 30 бабаків, всі вони наразі почуваються добре.

Грубник відвідав бабаків минулого тижня. З собою привіз гуманітарну допомогу від Червоного Хреста.

«І бабакам все, що їм потрібно. Наші люди живі, здорові, що доглядали бабаків — Володимир та Галина, це співробітники нашої лабораторії. Завдяки тому, що вони залишились, всі наші бабаки живі і здорові. Все гаразд. Доглядали пильно. Вони отримували все необхідне «, — говорить науковець.

Під час окупації бабаки жили в клітках і не голодували, торік восени їм закупили близько тонни корму, додав Грубник.

Читайте також: У Київському зоопарку народилися червонокнижні хом’ячки

Поки що жодних передбачень Тимко ще не робив, але науковці сподіваються, що у лютому бабак зробить їх на біостанції, як і кожної зими до повномасштабного російського вторгнення.

Фото: suspilne.media

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Словаччина планує побудувати новий ядерний реактор

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua