News.ua


ВККС планує дати рекомендації на призначення 31 судді

Июль 14
05:04 2023


Вища кваліфікаційна комісія суддів планує рекомендувати Вищій раді правосуддя призначити суддями 31 кандидата, які пройшли оцінювання у 2017-2019 роках, але не були призначені попереднім Президентом Порошенком.

Про це повідомив під час XI Міжнародного судово-юридичного форуму очільник ВККС Роман Ігнатов, передає кореспондент Укрінформу.

“У нас є незавершені процедури, які потрібно завершити, це 31 суддя, які пройшли всі кваліфікаційні оцінювання, але експрезидент України не підписав укази про їх призначення. Вони залишаються у підвищеному стані великий термін, неприпустимий для цивілізованої держави“, — розповів Ігнатов.

За його словами, зустрічі з цими суддями вже відбулися, і буквально наступного тижня ВККС буде визначати як розв’язувати це питання.

Читайте також: ВККС оголосила про початок формування Громадської ради доброчесності

“Зараз треба просто оптимізувати дані відносно цих кандидатів і направити документи на їх призначення до Вищої ради правосуддя”, — резюмував голова ВККС.

Як уточнив Ігнатов, наразі в Україні бракує більш як 2 тисячі суддів.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Зброя перемоги: мобілізовані спортивні літаки

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua