News.ua


Війна в Ізраїлі відвертає увагу від російської агресії проти України — Дуда

Октябрь 08
16:48 2023

Загострення ситуації на Близькому Сході сприяє Росії, оскільки відвертає увагу від російської збройної агресії в Україні.

Про це в ефірі Polsat News заявив президент Польщі Анджей Дуда, передає Укрінформ.

На запитання, чи напад палестинського угруповання ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня впливає на відвертання уваги світової спільноти від війни в України, Дуда відповів ствердно.

“Без сумніву, що так. Безумовно, це сприяє Росії і російській агресії проти України, це відволікає увагу світу”, — підкреслив Дуда.

Президент Польщі додав, що спекуляцій зараз навколо цієї теми є багато і в цьому контексті найбільше згадується Росія та Іран.

У цьому контексті він зауважив, що Польща насамперед повинна дбати про свої інтереси. Найважливішим завданням на сьогодні він назвав збереження життя і здоров’я громадян Польщі, які перебувають у зоні бойових дій, зокрема завдяки їх евакуації повітряним шляхом до Польщі.

Читайте також: Варшава направить військові літаки до Ізраїлю для евакуації поляків

Як повідомлялося, уранці 7 жовтня палестинське ісламістське угруповання ХАМАС розпочало атаку на Ізраїль. Бойовики вдерлися в країну, одночасно завдаючи масованого ракетного удару.

Армія Ізраїлю оголосила про початок контртерористичної операції «Залізні мечі» у відповідь на атаку ХАМАС. По всьому Ізраїлю запроваджено надзвичайний стан.

Кількість загиблих в Ізраїлі внаслідок атаки ХАМАС перевищила 600.

Серед загиблих – двоє громадянок України.

Ізраїль офіційно оголосив стан війни, вперше з часів війни Судного дня 1973 року.

США, ЄС, Україна та низка інших держав засудили атаки по Ізраїлю.

Фото: Polsat News

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Berkshire Баффета скоротила свою частку в Apple на 20% з 2023 року

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua