News.ua


Відновлення України потрібно поєднати з новою хвилею реформ – глава Єврокомісії

Июль 01
12:24 2022


Міжнародна спільнота мобілізує підтримку зусиль для відновлення України, але для посилення впливу інвестицій необхідно поєднати відбудову країни з новою хвилею реформ, зокрема призначити керівників НАБУ та САП.

Про це заявила президент Єврокомісії Урсула фон ден Ляєн у відеозверненні до українського парламенту у п’ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Очільниця Єврокомісії зазначила, що міжнародна спільнота мобілізує підтримку зусиль для відбудови України, і нагадала, що наступного понеділка разом із Президентом Володимиром Зеленським та Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем візьме участь у конференції з відновлення України у швейцарському Лугано.

Читайте також: Європа не стомиться підтримувати Україну до самої перемоги – фон дер Ляйен

«Ваш європейський шлях і відбудова країни будуть іти поряд. Україна буде в лідерах. До вашої країни прийдуть великі інвестиції. Але щоб посилити їхній вплив і зміцнити довіру бізнесу, інвестиції потрібно буде поєднати з новою хвилею реформ» — сказала фон дер Ляєн.

Вона відзначила, що вже вдалося досягти чималого прогресу.

«Ви створили вражаючу антикорупційну машину. Але зараз цьому комплексу інституцій потрібні справжні «зуби» і щоб їх очолювали належні люди. Новий керівник САП та новий директор Національного антикорупційного бюро України мають бути призначені якнайшвидше», — зазначила президент Єврокомісії.

Вона також нагадала про реформу Конституційного Суду, необхідність ухвалення законодавства щодо процедур відбору суддів, потребу зменшити надмірний вплив олігархів на економіку, а також ухвалити закон про ЗМІ, який приведе українське законодавство у відповідність до стандартів ЄС.

Читайте також: Експорт електроенергії в ЄС збільшить надходження до бюджету України – фон дер Ляєн

«Звичайно, реформи завжди потребують часу — так працюють усі наші демократії. Потрібно працювати безупинно. Звісно, ніхто не очікував, що на посадах у ваших нових інституціях з’являться люди, які муситимуть узяти в руки зброю і піти на передову. Але українська демократія на правильному шляху. Ви вже показали, що можете ухвалювати важливі закони навіть під час війни», — сказала фон дер Ляєн.

Насамкінець вона зауважила, що попереду в України довгий шлях, але Європа на її боці.

Читайте також: Розпочалася спільна історія України та Європейського Союзу — Зеленський

«Крок за кроком ми будемо іти поряд із вами крізь лихі часи, аж поки ви не відчините двері, що ведуть до вашого світлого майбутнього в Європейському Союзі», — заявила президент Єврокомісії.

Як повідомлялося, глави держав та урядів Європейського Союзу 23 червня ухвалили рішення щодо надання Україні статусу країни-кандидата на входження до ЄС.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Смартфони Huawei Pura70 вийдуть за межі китайського ринку

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua