News.ua


В Японії кількість жертв землетрусу зросла до 73

Январь 03
15:58 2024


Кількість загиблих внаслідок потужного землетрусу в Японії зросла до 73.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

У середу в постраждалих від землетрусу районах прогнозуються сильні дощі, через що можливі зсуви, які можуть ще більше ускладнити пошуково-рятувальні роботи. Через два дні після землетрусу масштаби руйнувань і жертв залишаються незрозумілими.

У вівторок мер Сузу, міста з населенням близько 13 000 осіб, розташованого поблизу епіцентру землетрусу, повідомив, що 90% будинків можуть бути зруйновані.

На півострові продовжують відбуватися невеликі підземні поштовхи. За даними Японського метеорологічного агентства, з моменту першого землетрусу в понеділок було зафіксовано близько 500 підземних поштовхів.

Прем’єр-міністр Фуміо Кісіда заявив на пресконференції, що уряд відкрив морський маршрут для доставки допомоги постраждалим і деякі великі вантажівки змогли дістатися до найвіддаленіших районів країни.

За даними префектури Ісікава, понад 33 000 людей були евакуйовані, в деяких районах немає доступу до води та електрики, а мобільний зв’язок працює з перебоями.

Читайте також: Негода у Британії спричинила хаос на шляхах та перебої з електрикою

У середу на регіональній нараді з питань надзвичайних ситуацій мери найбільш постраждалих міст вимагали від уряду розчистити дороги і швидко доставити допомогу. Мер міста Вадзіма Шігеру Сакагучі сказав, що отримав лише 2 000 пайків для близько 10 000 евакуйованих.

«Деякі люди дуже замерзли, тому що є райони, які не мають доступу до електрики, а отже, і до опалення», — сказав він, додавши, що багато доріг розбиті, а до деяких районів за межами центру міста можна дістатися лише гелікоптером.

Як повідомляв Укрінформ, 1 січня у префектурі Ісікава в центральній частині Японії стався потужний землетрус магнітудою 7,4.

Фото: Kyodo

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Какой церковный праздник 10 мая 2024 года и что нельзя делать

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua