News.ua


В уряді Польщі не сподіваються на «прорив» від сьогоднішніх консультацій з Україною

Март 28
10:41 2024

У Раді міністрів Польщі не сподіваються, що сьогоднішні українсько-польські міжурядові консультації на рівні прем’єр-міністрів обох країн Дениса Шмигаля і Дональда Туска принесуть «якийсь прорив».

Про це в коментарі PAP сказав керівник канцелярії голови Ради міністрів Польщі Ян Грабєц, передає Укрінформ.

Він зауважив, що це незвичайні консультації, оскільки Україна перебуває у стані війни. За його словами, звичайні консультації готуються багато тижнів, обговорюються усі аспекти співпраці.

“Враховуючи складну ситуацію та підвищений ризик в Україні, ми очікували, що це будуть спрощені консультації, але зараз маємо інформацію, що буде представлений майже весь український уряд. Звичайно, ми готові до зустрічей у наших профільних міністерствах”, — підкреслив Грабєц.

Він зауважив, що “у найбільш проблемних сферах” консультації між польськими й українськими міністрами тривають ще із середи. Натомість у четвер відбудеться зустріч віч-на-віч прем’єрів Шмигаля і Туска і зустріч представників обох урядів.

Читайте також: Польські фермери продовжують блокувати три напрямки на кордоні з Україною

Серед найважливіших тем переговорів керівник канцелярії голови Ради міністрів Польщі назвав сільське господарство, питання інфраструктури, безпеки й обороноздатності.

“Але важко очікувати після цих переговорів якогось прориву, якоїсь конкретної домовленості, наприклад, щодо питань сільського господарства. Ми все ще ведемо діалог, і обидві сторони принаймні на сьогодні не повністю досягли згоди”, — підкреслив Грабєц.

Він додав, що уряд РП “підтримує законні вимоги польських фермерів щодо захисту польського ринку” і зауважив, що, українська сторона перебуває “в зовсім іншій ситуації”.

За його словами, важливою темою переговорів буде цілісність польсько-українських відносин та значення обох країн одна для одної.

“Ми відкрито говоритимемо про все, що нам болить, незважаючи на ту повну підтримку, яку надаємо і всіляко надаватимемо Україні, яка воює проти Росії”, – підкреслив польський урядовець.

Він зазначив, що за результатами цих консультацій не буде підписано, наприклад, угоду, яка регулюватиме торгівлю сільськогосподарською продукцією між двома країнами.

«Позиції з цього приводу розходяться. Важливо, що ми ведемо діалог. Ледь не щодня міністерства економіки чи сільського господарства ведуть переговори з цього приводу, але їх стан все ще не є задовільним і не дозволяє робити якісь далекосяжні висновки»,- сказав Грабєц.

Як повідомлялося, у Варшаві в четвер, 28 березня, відбудуться українсько-польські міжурядові консультації на рівні прем’єр-міністрів обох країн.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Змащення на водній основі: нові та неймовірні відчуття

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua