News.ua


В Україні зросла до 488 кількість дітей, поранених унаслідок агресії рф

Июнь 09
09:10 2022


В Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації загинули 263 дитини, 488 – дістали поранення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Телеграмі Офіс генерального прокурора з посиланням на дані ювенальних прокурорів.

«Більше ніж 751 дитина постраждала в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації. Станом на ранок 9 червня 2022 року офіційне число дітей-жертв за добу не змінилося — 263. Зросла кількість поранених – 488», — ідеться в повідомленні.

Ці дані не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення у місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Читайте також: Понад 1200 дітей зникали безвісти за час війни

Згідно з отриманими ювенальними прокурорами даними, найбільше постраждало дітей у Донецькій області — 190, Харківській — 132, Київській — 116, Чернігівській — 68, Луганській — 53, Херсонській — 52, Миколаївській — 47, Запорізькій — 30, Сумській — 17, Житомирській — 15, у Києві — 16.

У ході фіксації кримінальних правопорушень стало відомо про поранення 10 дітей у Харківській області внаслідок обстрілів російськими загарбниками об’єктів цивільної інфраструктури.

Через бомбардування та обстріли збройними силами рф пошкоджено 1971 заклад освіти. З них 194 зруйновано повністю.

Як повідомляв Укрінформ, 7 червня у Гуляйполі Запорізької області внаслідок артилерійських обстрілів російських військ вогнепальне поранення дістала дитина 2012 року народження.

Фото: АА

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Примусити Росію до миру можна дипломатичним шляхом, або потужною армією — Зеленський

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua