News.ua


В Україні загинули понад 6700 цивільних — оновлені дані ООН

Декабрь 06
01:45 2022


Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну станом на 4 грудня Управління Верховного комісара ООН з прав людини зафіксувало 17 181 жертву серед цивільного населення, них — 6702 загиблих і 10 479 поранених.

Як передає Укрінформ з посиланням на повідомлення УВКПЛ, найбільше постраждали жителі Донецької та Луганської областей.

Відзначається, що причиною смертей та поранення стало переважно застосування зброї вибухової дії з широкою зоною ураження, включаючи обстріли з важкої артилерії, реактивних систем залпового вогню, ракет та авіаударів.

УВКПЛ наголошує, що фактичні цифри щодо жертв є значно вищі, оскільки інформація з деяких місць, де тривають інтенсивні бойові дії, надходить із запізненням.

Читайте також: Зеленський: Цієї доби від російських ударів загинули четверо українців

Як повідомляв Укрінформ, за даними Уповноваженого ВР з прав людини Дмитра Лубінця, через повномасштабну війну росії проти України у нашій державі безвісти зникло 15 тисяч людей.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Розкрито ціну розумного кільця Amazfit Helio Ring

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua