News.ua


В Україні за пів року кількість офіційних волонтерів зросла вдвічі: найбільше збирають на "банки"

Июнь 26
10:10 2023

На середину червня в Україні зареєстровано майже 5 тисяч офіційних волонтерів, з початку року їх побільшало на 2 294 людини.

Про це повідомляє Опендатабот.

«За 2023 рік до спеціального Реєстру волонтерів було внесено 2 294 людини. Це майже стільки, як було за весь минулий рік — тоді перелік благодійників збільшився на 2383 людини. Торік сплеск реєстрацій волонтерів у Реєстрі припадав на грудень — тоді за місяць до переліку було внесено 69% від загальної кількості осіб», — йдеться в дослідженні.

Виключили з Реєстру волонтерів минулого року 4 особи.

«Проте реальна кількість людей, що збирає кошти на власні картки та волонтерить, не повідомляючи про це державу, й з різних причин не набуває статусу волонтера, більша», — додають в Опендатабот.

Один з найпоширеніших способів акумулювати пожертви є збір на «банки» в monobank здебільшого, через те, що за посиланням перерахувати гроші у спеціальну «банку» можуть клієнти будь-якого банку.

За даними monobank, станом на початок травня 38 963 українця відкрили банки для збору коштів. Це майже у 8 разів більше за перелік офіційно зареєстрованих волонтерів.

Від початку великої війни власників банок побільшало майже у 21 раз — станом на початок березня власні банки для збору коштів мали лише 1872 особи. Відтоді щомісяця збирачів коштів більшало, в середньому, на 2,8 тисяч. Пік припав на травень та червень 2022 року — тоді за місяць почали збирати кошти 5620 та 5435 українців відповідно.

Кількість відкритих банок для збирання допомоги станом на початок травня складає 48 662 — у 23 рази більше, аніж було на початку повномасштабного вторгнення у березні 2022 року.

Також у понад 20 разів з початку війни побільшали поповнення цих банок для збору допомоги.

У 2023 році, в середньому, українці роблять 3,1 млн транзакцій на місяць, тоді як у на початку березня минулого року поповнень було близько 158 тисяч на місяць. Сплеск потенційних донатів припав на травень минулого року — тоді кількість поповнень зросла за місяць у 7 разів.

Станом на початок травня, в середньому, в одну банку «скидається» близько 70 людей.

Економічна правда

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Україна отримала нову систему ППО Iris-T: на що вона здатна

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua