News.ua


В Україні потенційно забруднені вибухівкою 174 тисячі квадратних кілометрів – ДСНС

Апрель 13
22:28 2023


Потенційно забрудненими вибухонебезпечними предметами є 174 тис. квадратних кілометрів території України.

Про це повідомив пресофіцер ДСНС Олександр Хорунжий на брифінгу «Питання безпеки під час Великодня — застереження та рекомендації ДСНС» в Медіацентрі Україна — Укрінформ. 

«Я нагадаю, що 174 тис. квадратних кілометрів потенційно забруднені вибухонебезпечними предметами. Люди мають про це пам’ятати. І у нас фактично щодня приходять повідомлення про надзвичайні випадки, коли люди травмуються або гинуть на мінах та боєприпасах, на розірваних боєприпасах», – зазначив він.


 

Читайте також: Україні потрібно п’ять тисяч фахівців для розмінування – Резніков

Пресофіцер ДСНС України назвав регіони, де забруднення вибухонебезпечними предметами є найбільшим. Серед них – території Херсонської, Харківської, частково Миколаївської, Запорізької, Донецької, Сумської, Чернігівської та Київської областей.

«Але на Київщині фактично всі об’єкти критичної інфраструктури і життєзабезпечення вже очищені. Залишаються, можливо, деякі ділянки лісових масивів і поля», – уточнив Хорунжий.

Як повідомляв Укрінформ, для розмінування територій України потрібно близько п’яти тисяч фахівців, а також спеціалісти з інших країн світу.

У червні 2022 року в ДСНС заявляли, що в Україні потребують розмінування 300 тис. квадратних кілометрів.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

У столиці Грузії госпіталізували вісьмох учасників акцій протесту

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua