News.ua


В Польщі виставці MSPO-2023 представили новітній дрон-камікадзе

Сентябрь 10
03:32 2023


На оборонній виставці MSPO-2023 у Польщі представили дрон-камікадзе Giez — він відрізняється компактними розмірами та може бути оснащений різними типами боєприпасів.

Про це пише видання Zbiam, передає Укрінформ.

Безпілотник створений інженерами Військового технологічного інституту і вироблятиметься на заводі компанії MSP Inntech. Бойова частина GX-4 буде випускатися компанією Belma.

Дрон-камікадзе може бути обладнаний різними типами боєприпасів. Зокрема, кумулятивними, термобаричними та осколково-фугасними зарядами.

Читайте також: Для «Армії дронів» підготували ще 3000 операторів

БПЛА являє собою льотовий безпілотний керований апарат, оснащений ракетами. Залежно від завдання це можуть бути навчальні заряди, осколково-фугасні заряди з дальністю дії близько 30 метрів, кумулятивні заряди з бронепробивністю мін. 350 мм, або термобаричний з ефективною дальністю майже 20 метрів (все вагою 1 575 грамів).

Сам Giez має довжину лише 1,075 метра і розмах крил 1,66 метра. Дрон-камікадзе може літати протягом 30 хвилин. Максимальна висота польоту становить 2000 метрів. Безпілотник із боєголовкою і пусковою установкою важить близько 12 кг.

Читайте також: В Україні готуватимуть фахівців із виготовлення та використання боєприпасів для дронів

Важливою особливістю Giez є можливість переривання місії без втрати баражуючого боєприпасу. За необхідності оператор може скасувати атаку і повернути дрон-камікадзе.

Посадка виконується за допомогою парашутної системи.

Як раніше повідомляло агентство, Румунія виявила на своїй території фрагменти другого дрона, президент звернувся до генсека НАТО.

Фото: Marcin Górka

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Уоррен Баффет нарешті назвав компанію, в яку вклав майже $7 млрд

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua