News.ua


В ОП слідом за Мінфіном висловилися за ослаблення гривні: легка девальвація піде на користь

Сентябрь 27
18:46 2023

Заступник глави Офісу президента Ростислав Шурма вважає корисною для економіки легку контрольовану девальвацію гривні.

Про це він заявив в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна».

«Щодо курсу, напевно, з огляду на рівні інфляції, які є в нас і в інших державах, така дуже легка контрольована девальвація на незначні відсотки, напевно, буде корисною для економіки», — сказав Шурма, наголосивши, що це не офіційна позиція держави, а його особиста точка зору.

На його думку, гривню доцільно послабити «на кілька десятків копійок, на пів гривні, на гривню».

«Це буде корисно і для бюджету, і для конкурентоспроможності наших експортерів. І це оживлятиме економічну активність», — додав заступник глави ОП.

Нагадуємо:

Раніше міністр фінансів Сергій Марченко на зустрічі з Європейською Бізнес Асоціацією (ЄБА) заявив, що його турбує зміцнення гривні, фундаментальні чинники для якого відсутні.

Марченко зазначив, що планує провести цю дискусію з Національним банком і Міжнародним валютним фондом, місія якого розпочала роботу цього тижня в контексті підготовки до консультацій 2023 року за статтею IV Угод МВФ і до другого перегляду програми розширеного фінансування (EFF).

Проєкт держбюджету України на 2024 рік базується на середньорічному курсі гривні 41,4 грн/1 дол, тоді як НБУ утримує його на рівні 36,57 грн/1 дол з кінця липня минулого року.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Ізраїль обіцяє збільшити кількість гуманітарної допомоги для Гази

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua