News.ua


Усі три версії щодо авіакатастрофи у Броварах залишаються робочими – Клименко

Март 07
10:36 2023


Усі три основні версії у розслідуванні щодо авіакатастрофи у Броварах, у якій загинули керівництво і співробітники Міністерства внутрішніх справ, наразі залишаються робочими.

Про це у інтерв’ю Укрінформу заявив глава МВС Ігор Клименко.

«На сьогодні всі три основні версії (щодо інциденту у Броварах — ред.) залишаються робочими», – уточнив керівник МВС.

За словами Клименка, уповноважені коментувати слідство у цій справі Служба безпеки України і Держбюро розслідувань, які здійснюють його під процесуальним керівництвом Офісу генпрокурора.

«Я пропоную дочекатися результатів проведених експертиз, у тому числі із залученням іноземних, передусім французьких, спеціалістів», – сказав міністр.

Він поінформував, що саме міністр внутрішніх справ ухвалює рішення про використання того чи іншого гелікоптера або літака.

«І, звісно, я не буду підписувати жодного такого документа, якщо буду відчувати і знати, що це порушуватиме заходи безпеки, які були встановлені. Тому наразі, поки йдуть бойові дії, ми будемо пересуватися автотранспортом, залізничним транспортом. Вважаю, що цього буде достатньо, щоб уникнути загрози і зробити відповідні висновки після цієї авіатрощі», – уточнив Клименко.

На його думку, після того, як закінчиться розслідування, будуть вжиті додаткові заходи, які будуть направлені на безпеку керівників усіх рівнів, і не тільки Міністерства внутрішніх справ.

Урядовець заявив, що він і загалом команда міністерства спілкується і зустрічається з сім’ями загиблих у Броварах керівників і співробітників МВС.

«Ми були у достатньо теплих відносинах з колишнім керівництвом Міністерства внутрішніх справ і, звичайно, ми пам’ятаємо, що у них є й діти, і просто життєві проблеми. Це наш моральний обов’язок – не тільки спілкуватися, а й допомагати», – зазначив Клименко.

Читайте також: Після катастрофи у Броварах фахівці перевіряють усі гелікоптери Airbus — Клименко

Як повідомлялося, 8 січня 2023 року в Броварах на Київщині поряд із дитсадком та житловою багатоповерхівкою впав гелікоптер ДСНС, на борту якого перебували міністр внутрішніх справ Денис Монастирський і ще дев’ятеро осіб, зокрема перший заступник міністра Євгеній Єнін, державний секретар МВС Юрій Лубкович, провідний інспектор Департаменту комунікації МВС Микола Анацький та ін.

Загалом унаслідок катастрофи загинуло 14 осіб, у тому числі дитина.

СБУ розглядає кілька основних версій трагедії: порушення правил польоту (помилка пілота), технічна несправність гелікоптера, диверсія.

3 березня Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль поінформував, що на місці авіакатастрофи в Броварах знайшли чорну скриньку. Її розшифрували у Франції, а матеріали вже передали слідству.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

"Війна" за чіпи: Південна Корея готує пакет на 7 мільярдів доларів для індустрії мікросхем

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua