News.ua


Уряд збільшив держзамовлення на підготовку фахівців у найбільш затребуваних галузях

Июнь 29
04:16 2024


Кабінет Міністрів збільшив державне замовлення у 2024 році на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних та робітничих кадрів для забезпечення країни фахівцями за найбільш затребуваними спеціальностями на ринку праці.

Таке рішення уряд ухвалив на засіданні 28 червня, передає Укрінформ з посиланням на Міністерство економіки.

Розширення держзамовлення відбудеться у таких сферах — охорона здоров’я, воєнні науки, національна безпека і безпека державного кордону, транспорт та будівництво, легка промисловість та інші.

«Понад два роки повномасштабної війни вплинули на ринок праці. Закономірно, нині на ньому затребувані фахівці у сфері безпеки та оборони, медики, будівельники, працівники сфери транспорту та логістики. Провівши аналітику ринку праці ми збільшили державне замовлення за деякими галузями знань, аби воно відповідало тенденціям й могло покрити запит роботодавців», — зазначила перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко.

При формуванні середньострокового прогнозу на 2024-2027 роки Мінекономіки враховувало поточні реалії ринку праці та відповідні потреби у фахівцях, Ukrainian Facility Plan, опитування роботодавців та макропрогноз, прогноз від Міжнародної організації праці, потреби фахівців для інвестиційних проєктів, органічного відновлення економіки, припущень продуктивності праці та міграційних потоків.

Читайте також: В Україні створять кадровий резерв соцпрацівників для роботи на деокупованих територіях

Зокрема, у 2024 році збільшується державне замовлення на підготовку фахівців:

за галузями: «Охорона здоров’я» на 1 112 осіб та «Воєнні науки, національна безпека, безпека державного кордону» на 640 осіб;

за спеціальностями: «Медицина» на 523 особи, «Терапія та реабілітація» на 314 осіб, «Медична психологія» на 90 осіб, «Технології медичної діагностики та лікування» на 44 особи.

Як повідомляв Укрінформ, у держбюджеті на 2024 рік на освіту в Україні заклали майже на 22% більше, ніж торік, а саме 171,2 мільярда гривень, із яких 148,8 млрд грн – загальний фонд Міністерства освіти і науки України.

Фото ілюстративне

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Прокуратура не змогла через суд виселити з Києво-Могилянської академії трапезну ексректора

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua