News.ua


Укренерго у вівторок обмежувало роботу електростанцій на відновлювальних джерелах

Февраль 28
11:12 2024


Для збереження балансу в енергосистемі 27 лютого, окрім аварійної допомоги від Польщі, обмежувалась робота електростанцій на відновлювальних джерелах.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК «Укренерго» у Фейсбуці.

У компанії нагадали, що у вівторок в енергосистемі утворився профіцит у денні години, польський оператор енергосистеми PSE упродовж 5 годин забирав надлишки електроенергії.

«Крім того, з 12:05 до 13:30 обмежувалась робота електростанцій на ВДЕ», — додали в Укренерго.

Зазначається також, що максимальне споживання 27 лютого було на 0,8% меншим за добовий максимум 26 лютого. Станом на 09:30 28 лютого рівень споживання електроенергії на 0,9% нижчий за відповідний показник попереднього дня. Дефіциту упродовж доби не прогнозується.

Читайте також: Блокада польського кордону не впливає на постачання обладнання для Укренерго

Експорт електроенергії 28 лютого здійснюється протягом доби у Словаччину, Угорщину, Польщу, Румунію та Молдову загальним обсягом 3 806 МВт-год. Імпорт запланований переважно у вечірні години зі Словаччини, Молдови, Польщі, Румунії й Угорщини загальним обсягом 1 667 МВт-год.

Як повідомлялося, Європейська мережа операторів системи передачі електроенергії ENTSO-E збільшила максимально допустиму спроможність України для експорту електроенергії на 150 МВт — до 550 МВт із 1 березня.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Ворог минулої доби завдав ударів по 10 населених пунктах Херсонщини, загинула людина

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua