News.ua


Українець прийшов другим у міжконтинентальному запливі через Босфор

Август 22
01:52 2022


Українець Володимир Воронко здобув друге місце у 34-му міжконтинентальному запливі Bosphorus Crossing Continental Swimming Race 2022, який відбувся у Стамбулі.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Результат Володимира Воронка у загальному запливі через Босфор — 48 хвилини 23 секунди. Від переможця Догукана Улача його відділяють 10 секунд. На третьому місці — Атакан Ерджан з результатом 48 хв. 52 с.

Як указує Національний олімпійський комітет Туреччини, цього року загалом 2441 плавець з п’яти континентів, з них 700 жінок, пройшов кваліфікацію, щоб здійснити заплив через протоку, яка розділяє Європу та Азію.

Міжконтинентальний заплив через Босфор / Фото: trthaber.com

Цього року в турнірних таблицях результати уперше були вказані без зазначення громадянства плавців, що ускладнює ідентифікацію учасників від України.

Відео учасників запливу від нашої країни розмістило генконсульство України у Стамбулі.

“Усупереч рашистській війні проти України, всупереч всім труднощам, українці змагаються і перемагають”, — зазначили у дипмісії.

Як повідомили Укрінформу в генконсульстві, організатори запливу цього року запровадили механізм повернення коштів для українців, які не змогли взяти участь у змаганнях через війну.

Читайте також: Українці вибороли вже чотири медалі на Іграх воїнів у США

Заплив через Стамбул проводиться Національним олімпійським комітетом Туреччини щороку з 1989-го. Дистанція 6,5 кілометрів починається в Калниджі, в азійській частині Стамбулу та закінчується в парку Куручешме Джеміль Топузлу в європейській частині мегаполіса.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Президентка Грузії підтвердила участь у Саміті миру

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua