News.ua


Україна та Велика Британія посилюють співпрацю у спортивній сфері

Апрель 26
11:28 2024


Очільник Мінмолодьспорту України Матвій Бідний провів зустріч з міністром спорту, туризму, громадянського суспільства та з питань рівності Великої Британії Ендрю Стюартом.

Як повідомляє пресслужба міністерства, сторони обговорили спільну роботу щодо відсторонення представників Росії та Білорусі від участі у міжнародних змаганнях, підтримку українських спортсменів та подальшу співпрацю держав напередодні Олімпійських ігор, передає Укрінформ.  

Матвій Бідний подякував британському колезі за невтомну підтримку, яку надає Велика Британія Україні: «Ми високо цінуємо вашу допомогу з перших днів повномасштабного вторгнення. Ваша підтримка нашим спортсменам дуже важлива для нас», — зазначив він.

Ендрю Стюарт, зі свого боку, запевнив у непохитній підтримці України: «Ми абсолютно з вами. Ця агресія є неприпустимою, і ми об’єднані у питанні підтримки вашої свободи та незалежності».

Одним з ключових моментів розмови стало обговорення участі російських та білоруських спортсменів у міжнародних змаганнях. Матвій Бідний наголосив: «Сьогодні жоден російський спортсмен не може вважатися нейтральним. Ми маємо список з понад 800 осіб, які безпосередньо підтримують війну».

У відповідь на це, Стюарт Ендрю зазначив, що Велика Британія активно сприяє забороні участі цих спортсменів у Олімпіаді, особливо тих, хто підтримує війну або має стосунок до воєнізованих формувань.

Читайте також: Керівники Мінмолодьспорту, УАФ і ДУ «Спорт для всіх» провели робочу зустріч

На завершення, сторони домовились посилювати співпрацю у спортивній сфері та висловили сподівання зустрітись у Парижі під час Олімпійських ігор.

Фото: facebook.com/minmolodsport.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Генасамблея ООН розглянула ситуацію з вето Росії на заборону ядерної зброї в космосі

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua